28.8 °C, 1.8 m/s, 51.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSporta medicīnas pakalpojumi pieejami arī pandēmijas laikā
Sporta medicīnas pakalpojumi pieejami arī pandēmijas laikā
10/03/2021

Lai gan gandrīz gadu pandēmijas dēļ sporta nozarē ir spēkā dažādi ierobežojumi, sporta medicīna ir joma, kura pilnībā neapstājās ne mirkli – pilsētas sportisti arī pandēmijas laikā var saņemt Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” Medicīnas un Fizioterapijas kabinetu pakalpojumus atbilstoši epidemioloģiskās drošības prasībām.

Medicīnas un Fizioterapijas kabinetu pakalpojumus var saņemt Jelgavas sporta skolu audzēkņi, Jelgavas pilsētā darbojošos sporta klubu sportisti, kā arī Jelgavas pilsētas vispārizglītojošu skolu audzēkņi – Latvijas Olimpiskās komitejas organizētā projekta “Sporto visa klase” dalībnieki.

 

Medicīnas kabinetā 2020. gadā veiktas 1235 pārbaudes: 596 Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņiem, 150 Jelgavas Ledus sporta skolas audzēkņiem, 74 Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņiem un 320 pilsētas sporta klubu dalībniekiem.

 

“Lielākoties pie sporta ārsta sportists dodas pēc slimošanas, lai veiktu testu un izvērtētu, vai sportists var atsākt sportot un kāda būtu piemērotākā slodze konkrētajā situācijā. Tas ir aktuāli arī pandēmijas laikā, jo sportisti turpina trenēties, pielāgojoties apstākļiem un nosacījumiem. Tāpat sportisti konsultējas par hroniskām sūdzībām – kāda būtu pareizā ārstēšana, rehabilitācija. Runājam arī par traumu profilaksi, pareizu uzturu,” savu darba ikdienu, arī pandēmijas laikā, ieskicē Medicīnas kabineta sporta ārste Agnese Kalniņa.

 

Arī Fizioterapijas kabineta fizioterapeite Liene Brička norāda: problēmas, ar kādām sportisti pandēmijas laikā vēršas pie speciālistes, neatšķiras no tām, kādas bija iepriekš – traumas, sasitumi, sastiepumi, sāpes pie noteiktām kustībām. “Arī pandēmijas laikā turpinām nodrošināt veselības aprūpi – sniedzam konsultācijas, var saņemt rehabilitācijas pakalpojumus. Atšķiras tikai veids, kādā pakalpojumi tiek nodrošināti. Pandēmijas laikā dominē attālināta komunikācija, izmantojot viedierīces,” stāsta L.Brička.

 

Fizioterapijas kabinetā 2020. gadā pakalpojumi sniegti 1984 personām. Visvairāk – fizikālās terapijas procedūras (688), terapeitiskie vingrojumi (580) un dažādas konsultācijas (508).

 

Ar sporta ārsti Agnesi Kalniņu var sazināties pa tālruni 26485210 un e-pastu Agnese.Kalnina@sports.jelgava.lv; ar fizioterapeiti Lieni Bričku var sazināties pa tālruni 26568998 un e-pastu Liene.Bricka@sports.jelgava.lv.

 

Vairāk par Medicīnas un Fizioterapijas kabinetos pieejamajiem pakalpojumiem var uzzināt ŠEIT.

 

Foto: Pixabay.com