27.3 °C, 2.4 m/s, 53.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas pilsētas slimnīcu vada Kārlis Smilga
Jelgavas pilsētas slimnīcu vada Kārlis Smilga
22/03/2021

Jelgavas pilsētas pašvaldība 2020. gada nogalē izsludināja atkārtotu konkursu uz Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes locekļa amatu. Konkursā par vispiemērotāko kandidatūru slimnīcas vadītāja amatam, izvērtējot līdzšinējo darba pieredzi veselības nozarē, atzīts Kārlis Smilga. Viņš amatā stājas no 22. marta.

Konkursu uz valdes locekļa amatu pašvaldība rīkoja, noslēdzoties līdzšinējā SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” valdes locekļa Andra Ķipura pilnvarojuma līguma termiņam. Jāpiebilst, ka A.Ķipurs bija nolēmis vairs nekandidēt uz valdes locekļa amatu, turpinot darbu slimnīcā kā ārsts traumatologs ortopēds.

 

Konkursā uz slimnīcas valdes locekļa amatu pieteicās 14 kandidāti, kuri tika vērtēti divās kārtās. Pirmajā kārtā amata kandidātu nominācijas komisija analizēja iesniegtos dokumentus, lai pārbaudītu pieteikuma iesniedzēju atbilstību obligātajām prasībām un novērtētu profesionālo darba pieredzi atbilstoši vērtēšanas kritērijiem. Otrajai kārtai tika izvirzīti 11 kandidāti, kurus komisija aicināja uz interviju.

 

Izvērtējot līdzšinējo darba pieredzi veselības nozarē, par vispiemērotāko kandidātu Jelgavas pilsētas slimnīcas vadītāja amatam atzīts K.Smilga, kurš līdz šim vadīja Veselības ministrijas Kapitālsabiedrību un investīciju uzraudzības nodaļu un deviņus gadus bijis Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas finanšu direktors.

 

Šonedēļ viņš ir stājies amatā un par primārajiem uzdevumiem noteicis šā brīža ārkārtējā situācijā aktīvu darbu un sadarbību ar valsts institūcijām Covid-19 situācijas stabilizēšanai, kā arī personāla piesaistes jautājuma risināšanu. “Jelgavas slimnīcā pēdējos gados ir izdarīts ļoti daudz – slimnīca ir pilnībā rekonstruēta, investēts tehnoloģijās un medicīnas aprīkojumā. Tāpēc, pārņemot slimnīcas vadību, vēlos pēctecīgi turpināt labi iesākto, lai vēl vairāk stiprinātu Jelgavas slimnīcas kā reģionālās slimnīcas statusu. Tas nozīmē turpināt jau aizsākto sadarbību ar pārējām reģiona slimnīcām, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu, koordinējot pacientu plūsmu un nedublējot, bet pragmatiski sadalot pakalpojumus. Tāpat mērķis ir kā reģionālajai slimnīcai turpināt paplašināt pakalpojumu klāstu, lai jelgavniekiem savā pilsētā būtu pieejami daudzveidīgi un specifiski medicīniskie izmeklējumu un konsultācijas,” uzsver K.Smilga.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē