28.8 °C, 1.8 m/s, 51.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports“Pavasara vēstneši” pieveikuši 12 593,4 kilometrus
“Pavasara vēstneši” pieveikuši 12 593,4 kilometrus
23/03/2021

16. martā sākās sportisku iniciatīvu cikla “Būšu aktīvs” 4. apņemšanās “Pavasara vēstneši”, kurā piecas komandas (katrā 35 dalībnieki) krāj pieveiktā attāluma kilometrus. Nedēļas laikā dalībnieki kopā pieveikuši 12 593,4 kilometrus.

Komandu uzdevums ir piecu nedēļu laikā no 16. marta līdz 19. aprīlim sakrāt pēc iespējas vairāk kilometru – skrienot, soļojot, nūjojot, skrituļojot, braucot ar velosipēdu vai skrejriteni, airējot. Šobrīd dalībnieki visvairāk kilometru pieveikuši skrienot, ejot un nūjojot – 7322. Braucot ar velosipēdu, pieveikts 5241 kilometrs, bet citos veidos – 630,4 kilometri.

 

“Komandām devām pirmo pavasara vēstnešu – gājputnu – nosaukumus, kas atbilst arī izaicinājuma nosaukumam,” norāda Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” sporta pasākumu projektu speciāliste Irina Kolosova. Šobrīd aktīvākā ir komanda “Cīruļi”, kas pieveikusi 3604,5 kilometrus. Komanda “Ērgļi” pieveikusi 2783,6 kilometrus, komanda “Stārķi” – 2732,6 kilometrus, komanda “Strazdi” – 2301,8 kilometrus, savukārt komanda “Ķīvītes” – 1170,9 kilometrus. “Apņemšanās mērķis ir mudināt jelgavniekus būt aktīviem un izkustēties, tomēr aicinām dalībniekus objektīvi izvērtēt savas spējas, jo neviens izaicinājums nestāv augstāk par mūsu veselību un drošību,” piebilst I.Kolosova, aicinot dalībniekus būt godīgiem pret sevi un citiem un neizmantot elektriskos pārvietošanās līdzekļus. Tāpat dalībniekiem jāatceras, ka ar velosipēdu, skrejriteni un skrituļiem braukt pa stadionu mīksto segumu ir aizliegts.

 

Noslēdzoties šai iniciatīvai, komanda, kura būs sakrājusi visvairāk kilometru, saņems medaļas un diplomus, savukārt viens pēc nejaušības principa izvēlēts dalībnieks no katras komandas saņems pārsteiguma balvu.

 

Iniciatīvu cikls “Būšu aktīvs” ir “Sporta servisa centra” dāvana jelgavniekiem iestādes 20. gadadienā. Tas paredz piedāvāt jelgavniekiem 20 sportiskas iniciatīvas visa gada garumā. Lai visa informācija par iniciatīvu ciklu “Būšu aktīvs” būtu pieejama vienkopus, izveidota Facebook grupa “Jelgava sporto”. Tā ir publiska, un tai aicināts pievienoties ikviens interesents. Tāpat informācija par cikla aktivitātēm tiek publicēta gan mājaslapas www.jelgava.lv “Sporta servisa centra” sadaļā, gan iestādes sociālo tīklu kontos.

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs” dibināta 2001. gada 2. augustā.

 

Foto: publicitātes