24.2 °C, 2.6 m/s, 48.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaTeātra dienu sagaidot – izrāde “Burbuļmātes prieki un bēdas”
Teātra dienu sagaidot – izrāde “Burbuļmātes prieki un bēdas”
26/03/2021

Godinot tuvojošo Starptautisko teātra dienu, ko atzīmēsim 27. martā, Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris piedāvā tiešsaistes monoizrādi – Jāņa Dreslera “Burbuļmātes prieki un bēdas” Lūcijas Ņefedovas režijā, informē pašvaldības iestādē “Kultūra”. Izrādes pirmizrāde digitālajā vidē norisināsies 26. martā pulksten 14 “Kultūra” “Facebook” lapā.

“Burbuļu māte sapņo: Viņa stiepj no Centrāltirgus pilnu grozu ar dažādām delikatesēm: ir tur gurķīši, ir nēģīši, ir lielas čupas serinku… Grozs smags kā liellaiva, bet pašai prāts tāds vien priecīgs un paviegls: visu to lērumu laimējies nodiņģēt tikpat kā par velti…,” izrādes tematiku ieskicē īss fragments.

 

Izrādes autors J.Dreslers (1896–1971) ir latviešu tautā savulaik mīlēts grafiķis un satīriskā vārda meistars. “Dreslers tiešām ir varens savā naivajā trāpīgumā (kā lubiņa), savā sižeta lakonismā (kā komikss) un – bez pārspīlējuma var teikt – savā šekspīriskajā klišejprasmē, prasmē veidot traģikomiskus cilvēcīgo attiecību modeļus…,” reiz par literātu izteicies Imants Ziedonis.

 

Monoizrādē Burbuļmātes lomā redzēsim Ā.Alunāna Jelgavas teātra aktrisi Lieni Strautu. Akordeona pavadījums – Guntra Minkevica, gaismotājs – Raitis Boss, video – Jēkabs Vilkārsis. Režisore – L.Ņefedova.

 

Izrāde būs skatāma pašvaldības iestādes “Kultūra” “Facebook” lapā un www.kultura.jelgava.lv.

 

 

Foto un informācija: pašvaldības iestāde “Kultūra”