23.4 °C, 2.5 m/s, 68.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNo 27. marta var mainīt savu vēlēšanu apgabalu
No 27. marta var mainīt savu vēlēšanu apgabalu
26/03/2021

5. jūnijā notiks pašvaldību vēlēšanas un tiesības tajās piedalīties būs Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuri bija reģistrēti dzīvesvietā attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz 90 dienas pirms vēlēšanu dienas vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums. Savu vēlēšanu apgabalu var noskaidrot jau šobrīd, bet no 27. marta līdz 27. maijam to iespējams mainīt.

Būtiskākais jaunums šajās pašvaldību vēlēšanās būs tas, ka vēlētāji varēs balsot pēc izvēles jebkurā vēlēšanu iecirknī tajā vēlēšanu apgabalā, kura vēlētāju sarakstā ir reģistrēti. Līdz ar to atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām iecirkņa maiņa nav jāveic.

 

No 27. marta varēs mainīt vēlēšanu apgabalu.

 

Noskaidrot savu vēlēšanu apgabalu un tajā noteiktos iecirkņus var pa Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālruni 67049999 vai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana”. Vēlēšanu iecirkņu saraksts pieejams mājaslapas apakšsadaļā “Vēlēšanu iecirkņi”.

 

Savukārt mainīt vēlēšanu apgabalu uz pašvaldību, kurā pieder īpašums, var līdz 27. maijam un to iespējams izdarīt jebkurā pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē (jāuzrāda Zemesgrāmata vai izziņa no Zemesgrāmatas par īpašuma piederību) vai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes  e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana un maiņa” (nepieciešami interneta bankas autentifikācijas rīki vai drošs elektroniskais paraksts).

 

Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde šogad pa pastu nesūtīs katram vēlētājam uz deklarētās dzīvesvietas adresi vēstuli ar informāciju, kurā vēlēšanu iecirknī vēlētājs ir reģistrēts vēlēšanām, jo vēlētājs balsošanai var brīvi izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirkni konkrētajā pašvaldībā. Jāpiebilst, ka Jelgavā darbosies 15 vēlēšanu iecirkņi.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē