27.7 °C, 2.1 m/s, 51.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsBMX braucējam divas 2. vietas
BMX braucējam divas 2. vietas
12/04/2021

10. un 11. aprīlī Venecuēlā notika divas UCI C1 kategorijas sacensības BMX braukšanā. Jelgavas sportists Kristens Krīgers abās izcīnīja 2. vietu.

Ar mērķi uzlabot savas pozīcijas UCI pasaules individuālajā rangā, divi Latvijas Tokijas olimpisko spēļu kandidāti BMX riteņbraukšanā – Helvijs Babris un Kristens Krīgers – devās uz Venecuēlu, lai aizvadītu UCI C1 kategorijas BMX sacensības, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

 

10. aprīlī notikušajās sacensībās “Copa Simon Bolivar” uzvaru un  60 UCI pasaules ranga punktus izcīnīja Helvijs Babris, savukārt otrais finišēja jelgavnieks Kristens Krīgers, kurš ieguva 45 UCI pasaules ranga punktus. Abi sportisti sevi apliecināja arī otrās dienas sacensībās 11. aprīlī – vēl vienu uzvaru guva Helvijs Babris, bet otrais atkal bija Kristens Krīgers.

 

“Šobrīd notiek cīņa par individuālā ranga punktiem priekš olimpiskās atlases, un ar Helviju mums ir sīva konkurence, esmu viņam nedaudz priekšā. Protams, man vienmēr gribas uzvarēt. Uzskatu, ka Venecuēlā parādīju labu sniegumu, bet šoreiz ar to nepietika, lai uzvarētu,” Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” par savu startu pastāstīja Kristens Krīgers.

 

Nākamais starts Kristenam Krīgeram būs UEC Eiropas kausa 1. un 2. posms 1. un 2. maijā Itālijas pilsētā Veronā un UCI Pasaules kausa 1. un 2. posms 8. un 9. maijā Veronā.

 

Sākot no Pasaules kausa pirmā posma tiks atsaldēts  Olimpiskais nāciju rangs, kas ir reālākā iespēja Latvijas vīriešiem kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Kā iepriekš norādīja Latvijas Riteņbraukšanas federācija, šobrīd Latvija rangā atrodas 12. vietā. Spēlēm kvalificējas 13 nācijas, bet jābūt pārstāvētiem visiem kontinentiem. Līdz ar to Latvijai automātiski garām aiziet aiz muguras esošā Dienvidāfrika (labākā Āfrikas kontinenta valsts). Ja kvalifikācija beigtos šodien, Latvija kā pēdējā pēc Nāciju ranga nodrošinātu vienu vietu dalībai Tokijā.

 

 

Foto: no K.Krīgera personīgā arhīva