27.7 °C, 2.1 m/s, 51.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsHK “Zemgale” izcīna sudrabu
HK “Zemgale” izcīna sudrabu
13/04/2021

HK “Zemgale/LLU” otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē “Optibet” hokeja līgā izcīna sudraba medaļas.

“Optibet” hokeja līgas 2020./2021. gada sezonas finālsērijā tikās HK “Zemgale/LLU” un HK “Olimp/Venta 2002”. Čempioni tika noskaidroti sērijā līdz četrām uzvarām, un šogad veiksmīgāki bija rīdzinieki, uzvarot sērijā ar 4:0.

 

Pirmā finālsērijas spēle 7. aprīlī Jelgavas ledus hallē noslēdzās ar rezultātu 3:1 HK “Olimp/Venta 2002” labā. Otrajā spēlē 9. aprīlī Jelgavas ledus hallē atkal uzvarēja “Olimp/Venta 2002” ar rezultātu 4:1. Trešā spēle 11. aprīlī risinājās “Inbox.lv” ledus hallē, un arī tajā uzvaru izcīnīja rīdzinieki ar rezultātu 3:1. Sērijas ceturtā spēle 13. aprīli arī notika “Inbox.lv” ledus hallē, un “Olimp/Venta 2002”, izcīnot uzvaru spēlē ar rezultātu 5:1, pielika punktu visai sērijai un cēla virs galvām “Optibet” hokeja līgas uzvarētāju kausu.

 

Jāpiebilst, ka “Olimp/Venta 2002” sastāvā par Latvijas čempionu kļuva arī divi Jelgavas hokejisti, bijušie Jelgavas Ledus sporta skolas audzēkņi: uzbrucējs Gatis Sprukts un vārtsargs Rūdolfs Gusts Lazdiņš. Gatis Sprukts izslēgšanas spēļu turnīrā izcīnīja četrus rezultativitātes punktus, atdodot četras rezultatīvas piespēles, savukārt regulārajā turnīrā viņš 33 spēlēs guva 10 vārtus un atdeva 20 rezultatīvas piespēles.

 

HK “Zemgale/LLU” 2020./2021. gada “Optibet” hokeja līgas sezonā izcīnīja sudraba medaļas. Tas ir atkārtots līdz šim augstākais sasniegums kluba pastāvēšanas vēsturē.

 

Jāatgādina, ka HK “Zemgale/LLU” uzvarēja “Optibet” hokeja līgas regulārajā čempionātā, un šādu panākumu komanda guva pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt vairāki Jelgavas komandas spēlētāji saņēma balvas par individuālo meistarību, kam, atzīmējot Latvijas hokeja 90. gadskārtu, doti īpaši nosaukumi.

 

Elmāra Baura balvu kā rezultatīvākais spēlētājs ieguva HK “Zemgale/LLU” uzbrucējs Kirils Tambijevs. Viņš regulārajā čempionātā 27 spēlēs sakrāja 52 rezultativitātes punktus, iemetot 20 vārtus un rezultatīvi piespēlējot 32 reizes. Diemžēl Kirils Tambijevs guva traumu un izslēgšanas turnīrā komandai palīdzēt nevarēja. Sergeja Žoltoka balvu kā labākais uzbrucējs saņēma HK “Zemgale/LLU” uzbrucējs Roberts Jekimovs. Viņš bija otrais rezultatīvākais spēlētājs regulārajā čempionātā ar 46 rezultativitātes punktiem (20 gūti vārti un 26 rezultatīvas piespēles 31 spēlē). Ulda Opita vārdā nosaukto balvu kā labākais turnīra vārtsargs saņēma Jelgavas komandas vārtu vīrs Rihards Cimermanis, savukārt labākā jaunā spēlētāja balva, kas nosaukta Alekseja Auziņa vārdā, nonāca HK “Zemgale/LLU” hokejista Patrika Ozola rokās.

 

Izslēgšanas spēļu sērijā no HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem rezultatīvākais bija Frenks Razgals, kurš sakrāja deviņus punktus – guva sešus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Piecus punktus (četri vārti un viena piespēle) sakrāja Aleksandrs Novikovs, savukārt četrus punktus sakrāja sezonas otrās puses komandas kapteinis Patriks Ozols (vieni vārti un trīs piespēles) un Emīls Ģēģeris (četras rezultatīvas piespēles).

 

Foto: Ruslans Antropovs