20.2 °C, 2.4 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaUzsākts plānveida asfaltbetona bedrīšu remonts ar karsto asfaltu
Uzsākts plānveida asfaltbetona bedrīšu remonts ar karsto asfaltu
14/04/2021

Šonedēļ Jelgavas pilsētā uzsākts plānveida asfaltbetona bedrīšu remonts ar karsto asfaltu. Bedres plānots labot 70 pilsētas ielās ar asfalta segumu. Darbi ir uzsākti pilsētas tranzīta ielās – Miera ielā, Aizsargu ielā, Kārniņu ceļā un Staļģenes ielā.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka asfaltbetona bedrīšu remontdarbus veic viena līdz divas asfaltētāju brigādes pēc nepieciešamības.

 

Veicot bedrīšu remontu, 3000 kvadrātmetru platībā tiks izmantota pilnā asfaltēšanas tehnoloģija, bet 2500 kvadrātmetru platībā – nepilnā asfaltēšanas tehnoloģija. Pilnā tehnoloģija tiek izmantota uz ceļiem, kuri ir labā stāvoklī un tā paredz bedres malu frēzēšanu un asfalta atlikumu un sakrājušos netīrumu iztīrīšanu no bedres ar gaisa strūklu, bet nepilnajā netiek izmantota frēzēšana. Nepilnā tehnoloģija parasti tiek izmantota tajās ielās, kur bedru ir daudz un ceļa segums nav vairs līdzens.

 

Līdz aprīļa beigām asfalta bedrīšu remontdarbi turpināsies Savienības, Bauskas, Dzirnavu, Pulkveža Brieža, Krišjāņa Barona, Pasta, Blaumaņa, Pilssalas, Cukura, Kungu, Lapskalna, Vaļņu, Ūdensvada, Sudrabu Edžus, Pētera,  Katoļu, Kalnciema, Rīgas, Zvejnieku, Svētes ielās, Meiju ceļā, Brīvības bulvārī un citās asfaltbetona seguma ielās.

 

Plānveida asfalta bedrīšu remonta darbi šogad turpināsies līdz 15. jūnijam un tos pēc noslēgtā līguma veic uzņēmums “KULK”.

 

 

Foto: SIA “KULK”

 

Informācija: “Pilsētsaimniecība”