27.7 °C, 2.1 m/s, 51.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports“Pavasara vēstneši” pieveikuši 65 404,3 kilometrus
“Pavasara vēstneši” pieveikuši 65 404,3 kilometrus
20/04/2021

Sportiskā apņemšanās “Pavasara vēstneši” ir noslēgusies. Aktīvie jelgavnieki piecas nedēļas – no 16. marta līdz 19. aprīlim – krāja kilometrus: skrienot, soļojot, nūjojot, skrituļojot, braucot ar velosipēdu vai skrejriteni, airējot. Dalībnieku kopējais pieveiktais attālums ir 65 404,3 kilometri.

Visu dalībnieku kopā pieveiktas attālums ir gandrīz tāds pats, ja cilvēks divus gadus desmit nedēļas un sešas dienas diendienā dotos uz Rīgu un atpakaļ vai arī ja cilvēks vienu gadu reizi nedēļā no Jelgavas dotos uz katru no Baltijas valstu galvaspilsētām un atpakaļ: no Jelgavas uz Rīgu un atpakaļ, no Jelgavas uz Viļņu un atpakaļ, no Jelgavas uz Tallinu un atpakaļ un tā 52 reizes.

 

Visvairāk kilometru pieveikti ar velosipēdu – 32 099 kilometri. Savukārt kājām pieveikti 30 272 kilometrus. Pārējie 3033,3 kilometri pieveikti citos veidos.

 

Jāatgādina, ka sportiskā apņemšanās “Pavasara vēstneši” bija komandu aktivitāte, kurā dalībnieki pēc nejaušības principa tika sadalīti komandās: “Cīruļi”, “Stārķi”, “Strazdi”, “Ērgļi” un “Ķīvītes”. Aktivitātē piedalījās piecas komandas, katrā pa 35 dalībniekiem. Aktivitātes mērķis bija mudināt jelgavniekus būt aktīviem un sportot.

 

Pēc nejaušības principa izvēlēti dalībnieki saņems pārsteiguma balvas. Ar viņiem sazināsimies personīgi, nosūtot vēstuli uz e-pastu, kas tika norādīts, reģistrējoties platformā distantrace.com.

 

Apņemšanās “Pavasara vēstneši” ir iniciatīvu cikla “Būšu aktīvs” ceturtā iniciatīva. Šis cikls ir “Sporta servisa centra” dāvana jelgavniekiem iestādes 20. gadadienā. Tas paredz piedāvāt jelgavniekiem 20 sportiskas iniciatīvas visa gada garumā. Lai visa informācija par iniciatīvu ciklu “Būšu aktīvs” būtu pieejama vienkopus, izveidota Facebook grupa “Jelgava sporto”. Tā ir publiska, un tai aicināts pievienoties ikviens interesents. Tāpat informācija par cikla aktivitātēm tiek publicēta gan mājaslapas www.jelgava.lv “Sporta servisa centra” sadaļā, gan iestādes sociālo tīklu kontos.

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs” dibināta 2001. gada 2. augustā.

 

 

Foto: publicitātes