17.1 °C, 1.8 m/s, 77.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPašvaldība sniedz atbalstu paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā 2. līnijā cietušajiem
Pašvaldība sniedz atbalstu paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā 2. līnijā cietušajiem
22/04/2021

Trešdienas vakarā 2. līnijā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks – ar atklātu liesmu dega divas ēkas, laiva, divu automašīnu vraki, koki un sausā zāle vairāk nekā 1000 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt divas blakus esošās dzīvojamās mājas. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši, bet ugunsnelaime nesusi materiālos zaudējumus. Vīrietis, kura dzīvesvieta bija izveidota angāra tipa ēkā, no ēkas bija evakuējies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, taču sadegusi visa viņa iedzīve, ieskaitot dokumentus, naudu, apģērbu. Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Rita Stūrāne šorīt devās uz notikuma vietu, lai piedāvātu pašvaldības palīdzību. Nelaimē cietušais vīrietis no pašvaldības piedāvātā pagaidu mājokļa atteicies, jo izmitinājies pie dēla, taču ir gatavs pieņemt krīzes pabalstu un mīkstā inventāra pabalstu.  

 

Kungam, kura miteklis bija ierīkots angāra tipa ēkā, sadegusi pilnīgi visa iedzīve, tostarp dokumenti, nauda un apģērbs. “No pagaidu mājokļa – krīzes istabas – cietušais atteicās, jo patlaban mitinās pie dēla, kurš tēvam nodrošinās visu nepieciešamo. Trīs blakus mājas iedzīvotāji, kuru īpašumu glābējiem izdevās pasargāt no liesmām, pēc elektrības pieslēguma atjaunošanas varēs turpināt dzīvot savā mājoklī,” stāsta R.Stūrāne, norādot, ka pašvaldības piedāvāto krīzes pabalstu nelaimes gadījumā nonākušajiem – 65 eiro personai – cietušie ir gatavi pieņemt un vērsīsies ar iesniegumu Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē.

 

R.Stūrāne skaidro, ka cietušajiem piedāvāts arī atbalsts mīkstā inventāra nodrošināšanai – gultas matrači un gultasveļa, ko nesen pašvaldība saņēma kā ziedojumu no Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības Latvijā. “Ugunsgrēka vietai blakus esošās mājas saimniece atzina, ka, glābjot māju no liesmām, sienas ir ļoti samitrinātas ar ūdeni, tādēļ bojātas arī daudzas mantas. Bet angāram blakus esošajā šķūnītī esot sadedzis nupat iegādātais gultas matracis,” stāsta R.Stūrāne, norādot, ka par mīkstā inventāra pieņemšanu cietušie vēl apdomāsies. “Cita veida palīdzība viņiem šobrīd neesot nepieciešama,” tā R.Stūrāne. 

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste stāsta, ka trešdienas vakarā pulksten 20.46 VUGD saņēma informāciju par ugunsgrēku 2. līnijā. “Ierodoties notikuma vietā, Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divas ēkas un liesmas apdraud divas netālu esošās dzīvojamās mājas. Piesaistot papildspēkus no Dobeles, Iecavas, Elejas, Bauskas, Olaines un Rīgas, pulksten 22.45 ugunsdzēsējiem glābējiem liesmu izplatīšanos izdevās ierobežot. Jāatzīst gan, ka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, kas veicināja liesmu izplatīšanos un plašā teritorijā nēsāja dzirksteles, blīvi sabūvētās ēkas, kā arī uz ceļa braucamās daļas novietotās automašīnas, apgrūtinot ugunsdzēsēju glābēju piekļūšanu notikuma vietai,” norāda V.Gribuste.

 

Ugunsgrēkā dega noliktavas tipa ēka 450 kvadrātmetru platībā, kurā bija iekārtota dzīvojamā telpa ar virtuvi un dzīvoja vīrietis, saimniecības ēka 350 kvadrātmetru platībā, septiņi koki kopumā 14 kvadrātmetru platībā, dzīvojamās mājas plastmasas dekoratīvais apmetums 20 kvadrātmetru platībā, laiva 12 kvadrātmetru platībā, divas izjauktas automašīnas četru kvadrātmetru platībā, kā arī sausā zāle 200 kvadrātmetru platībā. Kopējā degšanas platība bija 1050 kvadrātmetri. “Cietušo ugunsgrēkā nav. Viens cilvēks no ēkas bija evakuējies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās,” piebilst V.Gribuste, papildinot, ka darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 24.45 un tajā bija iesaistīti 35 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām, autokāpnēm un ūdensvedēju.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē