15.8 °C, 2 m/s, 86.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaJelgavas domes priekšsēdētājs lasa pasaku “Ķipariem”
Jelgavas domes priekšsēdētājs lasa pasaku “Ķipariem”
22/04/2021

Bibliotēku nedēļā, turpinot tradīciju jau septīto gadu pēc kārtas, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš lasīja pasaku mazajiem jelgavniekiem un kopīgi pārrunāja dzirdēto. Šogad pirmo reizi pasakas lasīšana notika tiešsaistes platformā “Zoom” no Bērnu un jauniešu bibliotēkas “Zinītis”, informē Jelgavas pilsētas bibliotēkā. Mazie klausītāji bija piecgadnieki no Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Ķipari” grupas “Zibenīši”, kuriem tika lasīta pasaka “Skudriņa un mamma” Rasas Dmučkovskienes grāmatā “Skudriņa Kāpēcīte”.

Pasakas stāsts iepazīstina ar skudru dzīvi caur ziņkārīgas skudriņas Kāpēcītes jautājumiem savai mammai. Stāsts mazo skudriņu aizved uz mežu, tāpēc mazajiem pētniekiem tika uzdoti jautājumi par dabu, par strazdu dziesmām, redzēto un saklausīto mežā, par gājputniem, kuri palēnām sākuši atgriezties, par kārtību un čaklumu. “Zibenīšu” grupiņas bērni bija ļoti uzmanīgi klausītāji un aktīvi atbildēja uz visiem jautājumiem.

 

Pēc pasakas izlasīšanas A.Rāviņš bērniem uzsvēra lasīšanas nozīmi, mudināja lasīt grāmatas pašiem un aicināt arī savas mammas, tētus, brāļus un māsas palasīt priekšā, jo grāmatas ir interesantas un tajās daudz ko var uzzināt.

 

“Ķipari” metodiķe Inga Vicupa stāsta, ka bērnudārzs ar bibliotēku “Zinītis” sadarbojas bieži, īstenojot dažādus projektus. Bērniem lasījums esot ļoti paticis, kā arī viņi tam bijuši iepriekš sagatavojušies, uzzinot par domes priekšsēdētāja darbu. Ar šo notikumu “Ķiparu” darbīgā diena vēl nebeidzas, jo bērni turpinās darināt darbiņus par pasakā dzirdēto, kas, lai veidotu atgriezenisko saiti, tiks nogādāti “Zinītī” izstādei.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta; PII “Ķipari”

 

Informācija: Jelgavas pilsētas bibliotēka