25.3 °C, 4.3 m/s, 48.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiAizvadītas “Uzņēmēju dienas Zemgalē 2021”
Aizvadītas “Uzņēmēju dienas Zemgalē 2021”
23/04/2021

Tradicionāli vērienīgākais Zemgales uzņēmēju pasākums, kas virtuālā formātā 22. un 23. aprīlī speciāli izveidotā tīklošanās platformā un tiešraidē no studijas Jelgavā sniedza ieskatu par Latvijas uzņēmējdarbības vidē aktuālo. Pasākuma gaitā norisinājās virtuālā izstāde, biznesa forums, dalībnieku vebināri, kā arī profesionālo un augstāko izglītības iestāžu virtuālās atvērto durvju dienas. Pasākumu rīkoja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Jelgavas pilsētu.

Uzņēmēju dienu centrālā notikuma – biznesa foruma – pirmajā sesijā “Zaļa pilsēta. Virzība un sasniegtais” Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš ieskicēja vīziju par Jelgavu kā zaļu pilsētu un zaļā kursa nozīmību, diskusijā piedaloties arī LTRK prezidentam Aigaram Rostovskim, Ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam, pilsētplānotājai un tehnoloģiju uzņēmuma “Vividly” līdzdibinātājai Justīnei Panteļējevai un arhitektūras zinātņu doktorei LLU profesorei Aijai Ziemeļniecei.

 

Otrā sesija partnerībā ar “Swedbank” bija veltīta ilgtspējas tēmai, kurā apskatīts tas, kā klimata pārmaiņas ietekmēs ikkatru uzņēmumu, un riski, ko tās varētu nest. Diskusijas mērķis bija identificēt šos jautājumus, izprast to nozīmīgumu un ieguvumu uzņēmumam. Savukārt foruma trešajā sesijā eksperti paneļdiskusijā runāja par jaunās paaudzes uzņēmējdarbību un inovācijām.

 

Pasākumā varēja ne vien iepazīties ar Jelgavas un Zemgales uzņēmumiem, bet arī apmeklēt virtuālo izstādi, kurā piedalījās Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centrs, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, iestāde “Kultūra”, Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs, Jelgavas tehnikums un Jelgavas Amatu vidusskola.

 

Pasākuma ieraksts pieejams ŠEIT.
 
 
Foto: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera
 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē