15.8 °C, 2 m/s, 86.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaIepazīsti Latviju, ceļojot ar velosipēdu!
Iepazīsti Latviju, ceļojot ar velosipēdu!
23/04/2021

Lai mudinātu vasaru pavadīt aktīvi un popularizētu veselīgu dzīvesveidu, reizē iepazīstot Latviju, iedzīvotāji aicināti individuāli, divatā vai ar ģimeni piedalīties jelgavnieces Zanes Gravas rīkotajā veloceļotāju izaicinājumā Latvijas velo vasara 2021. Tā laikā iedzīvotāji mudināti ar velosipēdu apmeklēt dažādas vietas Latvijā un krāt kilometrus un punktus par kontrolpunktu apmeklējumu un papilduzdevumiem. Izaicinājums ilgs līdz 30. septembrim.

Izaicinājuma “Latvijas velo vasara” mērķis ir popularizēt pārvietošanos ar velosipēdu, parādīt, cik interesanti var pavadīt brīvo laiku kopā ar ģimeni un individuāli, iepazīstot Latvijas skaistākās vietas un draudzīgākos cilvēkus, vietējos mājražotājus, māksliniekus, izpētot dažādus vēsturiskus notikumus.

Z.Grava atklāj, ka šogad izaicinājums notiks sešu mēnešu garumā – no aprīļa līdz septembra beigām. “Arī mēs esam gājuši līdzi laikam, un, pateicoties tehnoloģijām, šogad uzdevumu izpildīšana ir atvieglota. Lai piedalītos spēlē, dalībniekiem mājaslapā distantrace.com jāreģistrējas izaicinājumam “Jelgavas velo vasara 2021″ – tajā tiks uzskaitīti katra dalībnieka nobrauktie kilometri un saņemtie punkti. Kontrolpunkti un daudzi papilduzdevumi jau ir ievadīti šīs mājaslapas kartē, bet tā līdz 30. aprīlim tiks papildināta ar jauniem punktiem. Tādējādi šogad izaicinājuma dalībniekiem nevajadzēs iesūtīt fotoatskaiti, taču fotogrāfijas noteikti aicinu uzņemt un reklamēt pasākumu sociālajos tīklos, ievietojot bildes laika joslā, lietojot tēmturi #Latvijasvelovasara2021, lai izaicinājumā iesaistītos pēc iespējas vairāk dalībnieku. Svarīgi – šogad dalība izaicinājumā ir bez maksas. Galvenais, lai ir velosipēds un vēlme piedalīties,” stāsta Z.Grava, uzsverot, ka šis izaicinājums nav tikai kilometru krāšana, izbraukājot krustu šķērsu Latviju, šī pasākuma pievienotā vērtība ir iepazīt mūsu valsti, izpētīt dažādas vietas, par ko attiecīgi tiks piešķirti papildpunkti un bonusa punkti. Veloorientēšanās izaicinājumā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu. Kopā ar ģimenes locekļiem drīkst braukt arī jaunāki, taču reģistrējas tikai pieaugušie.

 

Lai piedalītos, platformā distant­race.com jāpiereģistrējas izaicinājumam “Latvijas velo vasara 2021”, pievienojot sporta lietotni, kurā tiks fiksēti rezultāti (“Garmin”, “Polar”, “Suunto”, “Fitbit”, “Under Armour” (“MapMyRide”), “Decathlon”). Svarīgi ir turpat iepazīties ar šīs aktivitātes nolikumu, jo izaicinājumā tiek krāti ne tikai kilometri, bet arī punkti par pilsētu/novadu kontrolpunktu apmeklēšanu un papilduzdevumiem, piemēram, vietas atrašanu pēc foto­grāfijas vien. “Kad esi pieteicies izaicinājumam, dodies distancē, obligāti ieslēdz sporta programmu savā vied­ierīcē, un veiktais velomaršruts automātiski tiks reģistrēts izaicinājumā. Automātiski arī ieskaitīsies punkti, ko iegūsi, piebraucot pie norādītajiem vai atrastajiem papilduzdevumu objektiem, kas norādīti kartē,” stāsta Z.Grava, papildinot, ka pašlaik foto papilduzdevumi ir izvietoti Jelgavā, Jelgavas novadā, Ozolnieku novadā, Dobeles novadā, Iecavas novadā un Babītes novadā, bet līdz mēneša beigām kartē parādīsies uzdevumi arī citos novados un pilsētās. Finišējušie dalībnieki tiks apbalvoti ar medaļām. Z.Grava piebilst, ka par tādiem tiks uzskatīti tie, kuri 30. septembrī būs ieguvuši 4000 un vairāk punktu.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē