17.1 °C, 1.8 m/s, 77.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaŠovasar būs nosiltināta Pašvaldības policijas ēka
Šovasar būs nosiltināta Pašvaldības policijas ēka
26/04/2021

Turpinās Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas ēkas Mazajā ceļā 3 atjaunošana. Noslēgumam tuvojas telpu remontdarbi, jau uzlikts jauns jumta pārsegums un visa uzmanība vērsta uz ēkas fasādes siltināšanu, videonovērošanas sistēmas un trauksmes signalizācijas sistēmas, kā arī zibens aizsardzības sistēmas izbūvi un bēniņu pārseguma papildu siltināšanu. Visiem darbiem jābūt pabeigtiem līdz 31. augustam.

Pašvaldības policijas ēka tiek siltināta, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu projektā “Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas ēkas energoefektivitātes paaugstināšana”. Ēka ekspluatācijā tika nodota 1964. gadā, un kopš tā laika dažādi remontdarbi veikti galvenokārt tikai telpās. Pēdējos piecos gados izremontēti visi kabineti un gaiteņi ēkas abos stāvos, taču bija nepieciešams sakārtot arī ēkas fasādi.  

 

Pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes projektu vadītāja Aiga Anitena skaidro, ka galvenais projekta mērķis ir paaugstināt Pašvaldības policijas ēkas energoefektivitāti, samazinot siltumenerģijas patēriņu un ar to saistītās izmaksas pašvaldībai piederošajā ēkā. “Taču papildu ieguvums būs arī estētiska ēkas fasāde, labiekārtota teritorija un energoefektīvs apgaismojums,” norāda projektu vadītāja. Būvdarbi Pašvaldības policijas ēkā tika sākti pērn rudenī un turpinājās arī ziemā. Līdz šim nomainīti visi logi, pārbūvēts galvenais ieejas mezgls Mazā ceļa pusē, nomainīts jumta pārsegums, pārbūvēta apkures sistēma un nomainīti radiatori, tāpat nomainīts apgaismojums telpās, izbūvēta lietusūdens kanalizācijas sistēma. “Būvnieki jau pirms ziemas paguva nosiltināt ēkas cokola stāvu, pagalma fasādi un sānu daļas, bet šobrīd sakārto fasādi Mazā ceļa pusē. Policijas ēkas krāsojumā tiks izmantoti trīs toņi,” stāsta A.Anitena, papildinot, ka būvnieki turpina ēkas bēniņu papildu siltināšanu un izbūvē videonovērošanas un ugunsdzēsības trauksmes signalizācijas sistēmu, jaunu zibens aizsardzības sistēmu un daļēji pārbūvē esošo ventilācijas sistēmu. Vēl paredzēti elektromontāžas darbi saistībā ar ēkas fasādi.

 

Darbus veic SIA “Tools Vendor”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RS Būvnieks”, savukārt autoruzraudzību – SIA “Komunālprojekts Jelgava”. Darbiem jābūt pabeigtiem līdz 31. augustam.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 404 334,17 eiro. No tām 192 701 eiro ir ERAF finansējums, 8501,52 eiro ir valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 203 131,65 eiro – Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē