25.2 °C, 2.6 m/s, 76 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas Kērlinga kluba komanda uzvar Latvijas jaukto pāru čempionātā
Jelgavas Kērlinga kluba komanda uzvar Latvijas jaukto pāru čempionātā
26/04/2021

Noslēdzies Latvijas čempionāts kērlingā jauktajiem pāriem. Tajā triumfēja Jelgavas Kērlinga kluba pāris Ieva Rudzīte un Artis Zentelis.

Čempionātā startēja 11 komandas, vispirms izspēlējot apļa turnīra kārtu divās grupās. Pēc pamatturnīra abu grupu līderi automātiski kvalificējās pusfinālam, bet ceturtdaļfinālā starp grupu otrajām un trešajām vietām tika noskaidroti vēl divi pusfināla pāri, informē Latvijas Kērlinga asociācijā.

 

Ieva Rudzīte un Artis Zentelis pēc grupu turnīra iekļuva ceturtdaļfinālā ar 9:4 pārspēja Evitu Regžu un Renāru Freidensonu. Pusfinālā mūsu pāris tikās ar Evelīnu Baroni un Ritvaru Gulbi, kas bija mūsu apakšgrupas favorīti. Spēlē ar 6:4 pārāki bija Jelgavas Kērlinga kluba sportisti, kuri iekļuva finālā. Tur ar 5:3 pārspēta sporta kluba “OB” komanda Dace Regža un Ansis Regža un izcīnīts Latvijas čempionu tituls, kā arī iegūtas tiesības pārstāvēt Latviju 2021./2022. gada sezonas Pasaules Kērlinga federācijas rīkotajās sacensībās, izņemot olimpiskās spēles un to kvalifikācijas turnīrus.

 

“Šī sezona sanākusi diezgan saraustīta Covid-19 ierobežojumu dēļ, tādēļ liela nozīme bija iepriekšējās sezonās uzkrātajai pieredzei. Kā jau tas kērlingā ierasts, daži metieni var izšķirt spēļu likteni. Savā apakšgrupā ieņēmām tikai trešo vietu, bet izslēgšanas spēlēs šoreiz viss izvērsās mums veiksmīgi. Noteikti vēlos uzteikt arī pretinieku sniegumu, kas lika spēlēt ar pilnu atdevi. Tāpat priecē tas, ka jaukto pāru čempionātā ir parādījušās jaunas sejas un kopējais līmenis bija ļoti augsts,” norāda Artis Zentelis.

 

Latvijas čempionātā jauktajiem pāriem startēja trīs Jelgavas Kērlinga kluba pāri.

 

Latvijas čempionāta jauktajiem pāriem kopvērtējums
1. JKK/Ieva Rudzīte – Artis Zentelis
2. SK OB/Dace Regža – Ansis Regža
3. A41/Evelīna Barone – Ritvars Gulbis
4. A41/Līga Avena – Aivars Avotiņš
5. SK OB/Evita Regža – Renārs Freidensons
6. JKK/Daina Barone – Arnis Veidemanis
7. VKK/Santa Blumberga-Bērziņa – Reinis Jučers
8. KKR/Sanita Saulgrieze – Jānis Rēdlihs
9. JKK/Iluta Linde – Jānis Rudzītis
10. A41/Sabīne Jeske – Rihards Jeske
11. SK OB/Solvita Pālena-Rozentāle – Juris Rozentāls

 

 

Foto: Ansis Ventiņš