10.6 °C, 2.5 m/s, 52.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiek Latvijas stādu dienas
Jelgavā notiek Latvijas stādu dienas
15/05/2021

Pirmoreiz pasākumu aizvadot pilsētas centrā – Hercoga Jēkaba laukuma un Jelgavas kultūras nama apkārtnē – rit tradicionālās Latvijas Stādu dienas Jelgavā. Šodien, 16. maijā, tirgošanās sākas pulksten 9 un noslēgsies pulksten 15. Būtiski piebilst, ka Stādu dienu norise notiek saskaņā ar ierobežojumiem epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai, tāpēc teritorija ir sadalīta zonās, kurās tiek kontrolēta apmeklētāju plūsma.

Stādu dienās savu produkciju piedāvā vairāk nekā 100 stādu audzētavas, zemnieku saimniecības, individuālie audzētāji, selekcionāri, amatnieki, dārza inventāra un aprīkojuma ražotāji no visas Latvijas, piedāvājot stādus, sēklas, košumkrūmu, skujkoku, rožu un citu puķu stādus, dārza inventāru, mazās arhitektūras formas, amatnieku veidojumus, dekoratīvos nožogojumus un citas noderīgas lietas. Tirgotāju saraksts un teritorijas plāns pieejams tīmekļvietnē festivali.jelgava.lv, kurā jau iepriekš var iepazīties ar gadatirgū piedāvāto produkciju.

 

Apmeklējot stādu dienas Jelgavā, ikviens aicināts būt īpaši piesardzīgs un jau savlaicīgi izplānot ielu tirdzniecības sektora apmeklējumu un nepieciešamo produkciju, ievērot drošu distanci un lieki nedrūzmēties. Dodoties pie tirgotājiem, jālieto mutes un deguna aizsegu, jāievēro distance un jādezinficē rokas. Apmeklētāji lūgti iepriekš izvērtēt savu veselības stāvokli un saslimšanas gadījumā nepameklēt publiskas vietas. Iespēju robežās tirdzniecības zonas jāapmeklē vienatnē. Gadījumā, ja pie pārdevēja jau atrodas pircējs – jāuzgaida. Ja tirdzniecības teritorijā jau atrodas liels apmeklētāju skaits, organizatoriem ir tiesības likt uzgaidīt pirms ieejas teritorijā. Papildu drošībai noderīga ir lietotne “Apturi Covid”. Vairāk par ierobežojumiem – ŠEIT.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē