26.9 °C, 3 m/s, 51.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaVēl līdz 31. maijam var nodot nevajadzīgo elektrotehniku un laimēt balvas!
Vēl līdz 31. maijam var nodot nevajadzīgo elektrotehniku un laimēt balvas!
20/05/2021

Līdz 31. maijam jelgavnieki aicināti iesaistīties nolietotās un vairs nevajadzīgās elektrotehnikas šķirošanas akcijā. Iedzīvotāji uz kādu no trim pilsētas dalīto atkritumu šķirošanas laukumiem – Ganību ielā 84, Salnas ielā 20 vai Paula Lejiņa ielā 6 – var nogādāt savu laiku nokalpojušo tehniku un piedalīties izlozē. Galvenā balva – jauns televizors.

 

Akcijā iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tai skaitā ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas un citu tehniku, gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildus kopā ar elektroniku var nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

 

Pēc elektrotehnikas nodošanas šķirošanas laukumā, ikviens dalībnieks var reģistrēties izlozei un pretendēt uz balvām, piemēram, veikalu “Maxima” dāvanu kartēm 50 eiro vērtībā, kā arī pārsteiguma balvām no Latvijas Zaļā punkta. Tāpat starp visiem akcijas dalībniekiem tiks izlozēta lielā balva – jauns televizors. Balvu izloze notiks jūnijā, par ko plašāka informācija būs pieejama www.zalais.lv sadaļā “Jaunumi”.

 

Pēc akcijas visa tehnika tiks pārstrādāta. Elektroiekārtas šķirošanas laukumā ir jānovieto tikai tām paredzētajā vietā, un tām ir jābūt neizjauktām, piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati.

 

Nolietotās elektroierīces Jelgavā var nodot visos trijos dalīto atkritumu vākšanas laukumos. Darba laiks Salnas ielā 20 un Paula Lejiņa ielā 6: pirmdienās – brīvs, no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 19. Tālrunis saziņai Paula Lejiņa ielas 6 laukumā – 27841483, Salnas ielas 20 laukumā – 27843657. Darba laiks dalīto atkritumu savākšanas laukumā Ganību ielā 84: pirmdienās no pulksten 8 līdz 19, no otrdienas līdz piektdienai no pulksten 8 līdz 17, sestdienās no pulksten 9 līdz 14, svētdienās – brīvs, svētku dienās, kas iekrīt laukuma darba laikā, tas strādā no pulksten 9 līdz 14. Tālrunis saziņai – 28331892, e-pasts skirosanas.linija@eko.jelgava.lv.

 

Elektrotehnikas šķirošanas akciju organizē AS “Latvijas zaļais punkts” sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Zemgales Eko” kampaņas “Viegla šķirošanās” gaitā.  Plašāka informācija par akciju pieejama Latvijas Zaļā punkta mājaslapā www.zalais.lv.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē