23.6 °C, 1.9 m/s, 85.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas karatists izcīna Eiropas čempionāta sudrabu
Jelgavas karatists izcīna Eiropas čempionāta sudrabu
22/05/2021

Jelgavnieks Kalvis Kalniņš Eiropas čempionātā karatē izcīnījis sudraba medaļu.

Kalvis Kalniņš čempionātā startēja kumitē svara kategorijā līdz 60 kilogramiem. Šajā kategorijā startēja 37 sportisti.

 

Pirmajā kārtā Kalvis cīnījās neizšķirti 3:3 pret Dānijas sportistu Kasperu Lidegordu un pēc papildrādītājiem tika tālāk. Otrajā kārtā jelgavnieks ar 3:1 pieveica karatistu no Slovākijas Dominiku Imrihu. Trešajā kārtā ar tādu pašu rezultātu – 3:1 – Kalvis pieveica Šveices karatistu Luku Špicu. Apakšgrupas noslēdzošajā cīņā Kalvis ar 6:3 pieveica Grieķijas pārstāvi Stefanu Ksenu-Hristu, kurš vēlāk izcīnīja čempionāta bronzas godalgu.

 

Pusfinālā Kalvis cīnījās ar Vācijas karatistu Florianu Hāsu, kuru uzvarēja ar rezultātu 4:1. Finālā jelgavnieks tikās ar Turcijas karatistu Eraju Samdanu. Finālā ar 5:0 pārāks izrādījās turku sportists, kurš kļuva par Eiropas čempionu. Līdz ar to Kalvis čempionātu noslēdz ar sudraba godalgu. “Uz čempionātu braucām pēc medaļas, un šo mērķi sasniedzām, lai gan pēc zaudējuma finālā ir neliels rūgtums. Izšķirošajā cīņā Kalvis dažus sitienus trāpīja, pieļāva dažas kļūdas, vēl arī cilvēciskais faktors, jo cīņu tiesā cilvēki, kā arī šķiet, ka šoreiz turku sportists bija ātrāks,” tā par Kalvja startu Eiropas čempionātā Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” pastāstīja Latvijas izlases treneris Rolands Družoks.

 

Jāpiebilst, ka cīņa ilgst trīs minūtes, un sportistiem par precīzu trāpījumu pretiniekam tiek piešķirti punkti. Tomēr, ja sitiena spēks neatbilst noteikumos pieļaujamajam kontaktam, sportists var saņems aizrādījumu vai pat diskvalifikāciju.

 

Čempionāts norisinājās Horvātijas pilsētā Porečā.

 

Tagad Kalvim Kalniņam priekšā dalība olimpiskās kvalifikācijas turnīrā, kas notiks Francijas galvaspilsētā Parīzē 11.–13. jūnijā.

 

 

Foto: Pasaules Karatē federācija