23.6 °C, 1.9 m/s, 85.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsLabots Jelgavas rekords šķēpmešanā juniorēm un sievietēm
Labots Jelgavas rekords šķēpmešanā juniorēm un sievietēm
25/05/2021

Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša piemiņas kausa izcīņā, kas norisinājās 16. maijā Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā, labots Jelgavas rekords šķēpmešanā juniorēm un sievietēm.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs” sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību apkopojusi Jelgavas pilsētas vieglatlētikas rekordus, lai tie paliktu pilsētas sporta vēsturei, lai kalpotu kā motivācija jaunajiem vieglatlētiem un savā ziņā arī lai popularizētu šo sporta veidu. Ņemot vērā vēsturisko situāciju, par Jelgavas rekordu tiek uzskatīti rezultāti, ko uzrādījuši Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada jeb kādreizējā Jelgavas rajona teritorijas sportisti. Turklāt arī šobrīd novadu sportisti izmanto Jelgavas pilsētas sporta infrastruktūru un piedāvātās sporta iespējas, tāpēc sākt fiksēt tikai Jelgavas pilsētas sportistu rekordus nebūtu objektīvi.

 

16. maijā Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša piemiņas kausa izcīņā Jelgavas rekordu šķēpmešanā junioru un sieviešu grupā laboja Jelgavas novada Sporta centra sportiste Elva Vestarta (dzimusi 2003. gadā), kura šķēpu raidīja 42,49 metrus tālu. Iepriekšējais rekords junioru un sieviešu grupā piederēja Līgai Laumai Pļavniecei (dzimusi 1996. gadā), kura 2014. gadā šķēpu raidīja 40,76 metrus tālu.

 

JELGAVAS VIEGLATLĒTIKAS REKORDI

 

Foto: Juris Bērziņš-Soms