23.6 °C, 1.9 m/s, 85.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports“LVS/Sportland kauss” sezona sāksies Jelgavā
“LVS/Sportland kauss” sezona sāksies Jelgavā
28/05/2021

5. jūnijā Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā, plānots atklāt “LVS/Sportland kauss” 2021. gada sezonu ar pirmo posmu, piedaloties U-18 un apvienotās vecuma grupas izlases dalībniekiem, kā arī ārzemju sportistiem. Sacensību sākums paredzēts pulksten 12, un tās notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Kā informē Latvijas Vieglatlētikas savienībā, starptautiskajās sacensībās “LVS/Sportland kauss” drīkst piedalīties valsts izlases dalībnieki divās vecuma grupās: U-18 un apvienotajā grupā (pieaugušie, U-23 un U-20). Jāuzsver, ka šajās sacensībās sportistiem ir iespēja izpildīt kvalifikācijas normatīvus dalībai olimpiskajās spēlēs, kā arī Eiropas un pasaules čempionātos dažādām vecuma grupām.⁠

 

U-18 vecuma grupas sportisti sacentīsies septiņās disciplīnās: 100 metru skrējienā, 400 metru skrējienā, 1500 metru skrējienā, 400 metru barjerskrējienā, tāllēkšanā, lodes grūšanā un diska mešanā. Savukārt apvienotajā grupā sportisti sacentīsies desmit disciplīnās: 200 metru skrējienā, 400 metru skrējienā, 800 metru skrējienā, 3000 metru skrējienā, 400 metru barjerskrējienā, tāllēkšanā, augstlēkšanā, kārtslēkšanā, lodes grūšanā un diska mešanā. Ja disciplīna nav iekļauta U-18 vecuma grupas sacensībās, U-18 grupas sportistiem atļauts startēt kopā ar apvienoto grupu konkrētajā disciplīnā.

 

Ņemot vērā nepieciešamību izvērtēt izlases dalībnieku gatavību pirms Eiropas komandu čempionāta, programmā papildus iekļautas vairākas disciplīnas apvienotajā grupā (sievietēm un vīriešiem), kurās sacensību ietvaros uzvarētāji netiks noskaidroti un apbalvoti: 100/110 metru barjerskrējiens, trīssoļlēkšana, 3000 metru kavēkļu skrējiens un 4×100 metru stafete. Turklāt apvienotās grupas dalībniekiem būs iespēja piedalīties 100 metru un 1500 metru skrējienā pie U-18 grupas ārpus kārtas.

 

Plānots, ka sacensībās startēs arī Jelgavas labākie vieglatlēti, bet dalībnieku reģistrācija noslēgsies 31. maijā pulksten 12.

 

Mediju pārstāvjiem jāpiesakās pa e-pastu Ieva.Blusina@athletics.lv.

 

Sacensības organizē Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar JPPI “Sporta servisa centrs”, Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolu un Jelgavas Vieglatlētikas klubu.

 

 

Foto: publicitātes