18.4 °C, 1.7 m/s, 95.7 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaLLU Meža fakultātē ierīkota Medniecības laboratorija
LLU Meža fakultātē ierīkota Medniecības laboratorija
02/06/2021

Kopš aizvadītā gada LLU Meža fakultāte, kas atrodas Akadēmijas ielā 11, piedzīvo vērienīgas pārmaiņas. Līdztekus estētiskām pārvērtībām, daudz paveikts, lai arī studiju vide kļūtu modernāka un sniegtu pievienoto vērtību studiju procesam. Fakultātē izveidotas vairākas jaunas laboratorijas, kas kalpos ne tikai konkrētu studiju kursu apguvei, bet arī jebkuram interesentam, lai paplašinātu savas zināšanas par mežsaimniecību un meža nozari kopumā, informē universitātē.

Viena no jaunizveidotajām laboratorijām ir veltīta medniecībai, kā arī meža dzīvnieku un putnu bioloģijai. Tāpat Meža fakultātes 3. stāvā ir izvietoti izglītojoši stendi ar noderīgu informāciju par visām Latvijā medījamo dzīvnieku sugām.

 

Laboratorijā apskatāmi dzīvnieku izbāžņi, medījamo dzīvnieku pēdu atlējumi ģipsī un to galvaskausi, kā arī trofeju attīstība. Turklāt stirnām un staltbriežiem trofejas ir sagrupētas tā, lai var izprast ne vien to attīstību dzīvniekam kļūstot vecākam, bet arī vai nomedītais dzīvnieks ir bijis perspektīvs, vidēji perspektīvs vai neperspektīvs.

 

Savukārt atsevišķi stendi ir veltīti medību dokumentācijai, atļaujām, aksesuāriem, patronu lādēšanas piederumiem, medību ieroču uzbūvei un munīcijai, protams, visi šie eksponāti ir pilnīgi droši un deaktivizēti. Arī viens no stendiem veltīts antitrofejām, lai atspoguļotu neētisku vai neveiksmīgu šāvienu sekas, kā arī traumas pēc kurām dzīvnieks ir izdzīvojis. Vairāki eksponāti ir Meža fakultātes absolventu un atbalstītāju dāvinājumi.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija: Latvijas Lauksaimniecības universitāte