16.4 °C, 2.3 m/s, 59.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPasta salā top lielformāta keramikas skulptūras
Pasta salā top lielformāta keramikas skulptūras
18/06/2021

No 22. jūnija Pasta salā ikviens varēs apskatīt Starptautiskā lielformāta keramikas skulptūru simpozija darbus. Tie šonedēļ top mūžībā aizgājušā ilggadējā simpozija mākslinieciskā vadītāja Aleksandra Djačenko piemiņai. 

Pašvaldības iestādes “Kultūra” producents Gundars Caune stāsta, ka lielformāta skulptūras šogad rada mākslinieki no Latvijas Ilze Emse-Grīnberga, Mārīte Margareta Djačenko kopā ar Kristīni Djačenko un Jānis Leimanis. Savukārt ievērojot drošības pasākumus, šogad lietuviešu mākslinieku Viļus Šļuzeļa un Irenas Šļuzelienes darbs tapis Šauļos un uz Jelgavu atceļos jau pabeigts, tāpēc tas būs īpašs pārsteigums ne vien šamota skulptūru parka apmeklētājiem, bet arī pārējiem simpozija dalībniekiem.

 

Vienu no skulptūrām veido šogad mūžībā aizgājušā ilggadējā simpozija mākslinieciskā vadītāja Aleksandra Djačenko sieva Mārīte un meita Kristīne, turpinot simpozija aizsācēja darbu Jelgavā. Visu darbu tapšanu uzrauga šā gada simpozija mākslinieciskais vadītājs Jānis Leimanis.

 

Līdz pirmsjāņu nedēļas beigām Pasta salā mākslinieki aktīvi strādās, lai apmeklētāji lielformāta keramikas skulptūras varētu novērtēt no 22.jūnija.  

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē