27.4 °C, 5 m/s, 54.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaNotiks pārgājieni, semināri un sporta spēles jauniešiem
Notiks pārgājieni, semināri un sporta spēles jauniešiem
28/06/2021

Jau sesto gadu Jelgavā aizvadīts iniciatīvu projektu konkurss “Jaunieši var!”, kurā jauniešiem bija iespēja saņemt atbalstu savu projektu realizācijai. Šogad atbalstītas 15 iniciatīvas, tostarp vairākas paredz aktīvus un tematiskus pasākumus jauniešiem tieši vasaras brīvlaikā.

Sabiedrības integrācijas pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Linda Vovere informē, ka šogad pieteiktas 18 jauniešu idejas. Pilnībā atbalstīti 14 pieteikumi, bet daļēji – viens, kopumā paredzot atbalstu 4200 eiro apmērā. Projektu realizācijas laiks ir līdz 30. oktobrim, taču vairums norišu plānotas vasarā.

 

Aktīvi laiku varēs pavadīt pasākumos no 10. jūlija, kad Jelgavas sporta hallē Mātera ielā 44A norisināsies pasākums “Neona sporta festivāls”. Tajā paredzēts volejbola, futbola un basketbola turnīrs, deju aerobikas meistarklase trenera vadībā, kā arī konkursi. Tāpat “Jaunieši var!” programmu papildinās projekts “Āķis lūpā” visiem, kuriem interesē makšķerēšana. 19. jūlijā notiks izzinoša nodarbība par makšķerēšanas metodēm un noteikumiem, bet 16. augustā – praktiska meistarklase.

 

Vasaras izskaņā, 27. augustā, gaidāms pārgājiens “Vakara pastaiga 2k21” 20 kilometru garumā gar Lielupi un Svēti ar apkārtnes izzināšanu un nakšņošanu teltīs. Savukārt 28. augustā notiks urbānais pārgājiens pa Jelgavu no Ruļļu karjera uz Pārlielupes rajonu, pa ceļam īstenojot saliedēšanās pasākumus.

 

Apstiprinātie pieteikumi paredz ne vien aktīvi pavadīt brīvo laiku, bet arī izzināt sevi. 16. augustā norisināsies tiešsaistes nodarbība “Mieriņš pēc kovida”, kurā jaunieši pieredzējuša personības izaugsmes trenera vadībā varēs apzināties savus iekšējos resursus, lai tos izmantotu pozitīvu pārmaiņu sasniegšanai, bet jūlijā gaidāma aktivitāte “Pašizaugsmes pietura”, kuras laikā tiks risināti jautājumi par pārmaiņu uzsākšanu, teikšanu “jā” iespējām un prioritāšu sakārtošanu. Savukārt 7. jūlijā, 8. un 28. augustā nodarbībās “Austrumu vibrācijas Jelgavā” varēs iepazīt ciguna vingrošanu.

 

Izzinošs pasākums būs tematiskās lekcijas “Zaļā kopnīca”, kas Jelgavas pils parkā notiks ar mērķi paplašināt jauniešu izpratni par apkārtējās vides un dzīvnieku aizsardzību. Uz zaļāku ikdienu būs vērsta arī aktivitāte “Talkā nācu dziedādam’”, labiekārtojot Bērnu un jauniešu mūzikas kluba pagalmu. Radošajā darbnīcā “No komiksa līdz animācijai” jaunieši, kuri interesējas par komiksu un animācijas filmu tapšanu, varēs tikties ar jomas profesionāļiem un radīt darbu izstādi. “Pašizaugsmes pieturas”,”Zaļās kopnīcas” un “No komiksa līdz animācijai” norises laiks vēl tiks precizēts.

 

Tāpat vasarā gaidāmi atsevišķi pasākumi Jelgavas brīvprātīgo kustības dalībniekiem un konkrētu skolu un interešu izglītības iestāžu audzēkņiem, savukārt projekti visiem interesentiem tiks realizēti arī jaunajā mācību gadā. Informācija par visu projektu aktivitātēm un pieteikšanos būs pieejama “Facebook” lapā “Jelgavas jauniešiem” un mājaslapā www.jelgava.lv.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē