26.8 °C, 4.6 m/s, 45.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbība“Gada uzņēmējs Zemgalē” Jelgavas pilsētā – SIA “Cross Timber Systems”
“Gada uzņēmējs Zemgalē” Jelgavas pilsētā – SIA “Cross Timber Systems”
29/06/2021

Zemgales Plānošanas reģiona un Uzņēmējdarbības atbalsta centra balva “Gada uzņēmējs Zemgalē 2020” Jelgavas pilsētā piešķirta SIA “Cross Timber Systems”, kas specializējas finiera lokšņu un koka paneļu, namdaru un galdniecības izstrādājumu ražošanā. Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš šodien pasniedza balvu uzņēmuma valdes loceklim Mārtiņam Ķeņģim.

Gada uzņēmēji Zemgales reģiona 22 pašvaldībās tika paziņoti jau pagājušā gada rudenī, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tradicionālais godināšanas pasākums nenotika. Tā vietā uzņēmumi šogad tiek sveikti individuāli. Izsakot pateicību aktīvam, radošam un godprātīgam uzņēmējam par ieguldījumu Jelgavas pilsētas un Zemgales reģiona attīstībā, šodien Jelgavas domē Atzinības raksts un ar pašvaldības finansiālu atbalstu 500 eiro naudas balva pasniegta SIA “Cross Timber Systems”.

 

“Ir patīkami saņemt šādu augstu novērtējumu. Uzņēmējus neinteresē tikai peļņas rādītāji, svarīgi ir arī tas, lai mēs vietējā pašvaldībā būtu atpazīstami, lai mūsu ieguldījumu novērtē arī pilsēta un tās iedzīvotāji. Mūsu lielākā vērtība ir cilvēki, un pilsēta ir cilvēki,” atzīst SIA “Cross Timber Systems” valdes loceklis M.Ķeņģis. 

 

Jāpiebilst, ka atbilstoši nolikumam katra no 22 Zemgales reģionā ietilpstošajām pašvaldībām izraugās vienu titula “Gada uzņēmējs Zemgalē” cienīgu ieguvēju. Šādu atzinību var saņemt vidējo un mazo uzņēmumu īpašnieki, kuru uzņēmums reģistrēts vai veic saimniecisko darbību konkrētās pašvaldības teritorijā. Turklāt pretendentiem nedrīkst būt nodokļu vai nodevu parādu, kā arī pārkāpumu darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jomā. Pārējo kritēriju starpā minēta uzņēmuma darbības pozitīvā ietekme uz novada vai pilsētas, kā arī reģiona ekonomisko izaugsmi un sociālo problēmu risināšanu. Līdztekus tam pretendentam jāveic videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešana, ar savu produkciju jābūt aktīvam vietējā vai ārzemju tirgus dalībniekam. Tāpat īpaši augstu tiek vērtēts radošums uzņēmumā, kā arī sabiedriskā aktivitāte.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē