21.3 °C, 1.8 m/s, 86.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSieviešu futbola komanda cīnīsies gan 1. līgā, gan Latvijas kausā
Sieviešu futbola komanda cīnīsies gan 1. līgā, gan Latvijas kausā
02/07/2021

Šajā nedēļas nogalē startēs Latvijas sieviešu futbola 1. līga ar komandas FK “Jelgava” dalību. Vēl šosezon sieviešu futbola komandām paredzēta cīņa par Latvijas kausu.

Sieviešu futbola 1. līgā šosezon spēlēs 12 komandas, kas aizvadīs viena apļa turnīru, izspēlējot katra ar katru: BFC “Daugavpils”, “Babītes SK”, “Cēsis/FK Priekuļi”, FB “Gulbene/ZAFC”, FC “Talsi”, FK “Iecava”, FK “Jelgava”, FK “Sigulda”, FK “Tukums 2000”, “Rēzeknes BJSS”, “Rīgas Futbola skola – 2”, SK “Imanta”.

 

FK “Jelgava” pirmo spēli aizvadīs 3. jūlijā pulksten 19 FK “Jelgava” bāzē Kārklu ielā 6 pret SK “Imanta”. Ieeja skatītājiem – bez maksas, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Ja līdz nāk bērni, kas ir jaunāki par 12 gadiem, viņiem šis sertifikāts nav nepieciešams. Skatītāji spēles gaitā drīkst atrasties tikai un vienīgi ierādītajā skatītāju zonā. Šī noteikuma neievērošanas gadījumā, FK “Jelgava” patur tiesības izraidīt skatītāju no teritorijas. Ar pilnu kalendāru iepazīties un sekot līdz izmaiņām var ŠEIT.  

 

Šosezon plānota arī Latvijas kausa izcīņa sievietēm. Astotdaļfinālā FK “Jelgava” tiksies ar FK “Auda”, un spēlei paredzētais laiks ir 10.–11. jūlijs. Kā informē Latvijas Futbola federācijā, ceturtdaļfināla spēles paredzētas augusta vidū, pusfināla spēles – septembra ievadā, bet fināls – oktobra izskaņā.

 

Jelgavas komandai šosezon ir jauns galvenais treneris – Aleksejs Osipovs, kurš pirms tam bija galvenās treneres asistents. Par gaidāmo sezonu viņš Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” saka tā: “Latvijas kausā mērķis ir cienīgi nostartēt, jo apzināmies – mums pretī nāks sieviešu Virslīgas komanda un tikt tālāk būs grūti. Savukārt 1. līgas čempionātā mērķis ir nostartēt labāk nekā pagājušosezon un katrā spēlē cīnīties par uzvaru. Sagaidu, ka būs aizraujošs un saspringts čempionāts, bet man svarīgākais ir, lai meitenes progresē un gūst pārliecību par saviem spēkiem.” Treneris atklāj, ka, gatavojoties jaunajai sezonai, akcents tika likts uz to, lai meitenes fiziski būtu gatavas čempionātam un varētu pilnvērtīgi aizvadīt 90 minūtes, kā arī pilnveidoja tehniskās iemaņas.

 

Komandas “Jelgava” sastāvs: Emīlija Auziņa, Santa Baltause, Anna Bogdanova, Sonora Burķīte, Annija Bušmane, Nikola Damkova, Ketija Daukšte, Megija Dresmane, Viktorija Fišere, Ksenija Grīnfelde, Uļjana Iļjina, Baiba Jaunzeme (kapteine), Evelīna Kukladčenko, Alise Ločmele, Denīze Marta Medinika, Daniela Miļūna, Estere Pikša, Daniela Alehandra Rodrigesa-Kaliksa, Nikola Spiģāne, Elza Strazdiņa.

 

Jāatgādina, ka pērn FK “Jelgava” sieviešu 1. līgas sezonu noslēdza 11. vietā 13 komandu konkurencē. Latvijas kausa izcīņa sievietēm pērn nenotika.

 

 

Foto: FK “Jelgava”