21.3 °C, 1.8 m/s, 86.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSvētdien ZOC atsāksies Latvijas lakrosa čempionāts jauniešiem
Svētdien ZOC atsāksies Latvijas lakrosa čempionāts jauniešiem
02/07/2021

Svētdien, 4. jūlijā, pulksten 12 ar spēli Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) atsāksies 2020./2021. gada Latvijas lakrosa čempionāts jauniešu komandām. Tajā par pirmo čempionu titulu cīnās arī Jelgavas lakrosa kluba Mītava jaunieši.

Kluba treneris Aigars Grinbergs informē, ka Latvijas čempionāts jauniešiem – 2005. gadā dzimušajiem un jaunākiem – notiek pirmo reizi. Tajā par čempionu titulu sacenšas divas komandas – Jelgavas un “Riga Griffins” –, kurām čempionātā jāaizvada piecas savstarpējas spēles. Divas notika rudenī, bet kopš oktobra Covid-19 pandēmijas dēļ čempionātā bija piespiedu pauze. “Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai un atceļot ierobežojumus sportā, martā komandas atsāka treniņus, un šobrīd, kad ierobežojumi mīkstināti vēl vairāk, atsākam arī čempionātu,” stāsta treneris.

 

Pirmā spēle pēc lielās pauzes notiks šajā svētdienā pulksten 12 ZOC mākslīgā seguma laukumā. Tajā Jelgavas jaunieši ar “Riga Griffins” komandu tiksies jau trešo reizi. “Pirmajā spēlē rudenī mūsu jaunieši zaudēja, taču otrajā duelī izcīnīja uzvaru. Jaunieši arī šobrīd ir noskaņoti kaujinieciski un grib uzvarēt, taču šī būs spēle, kurā redzēsim, cik cītīgi strādāts pavasara periodā, jo kopš oktobra, kad notika pēdējā spēle, pagājis ilgs laiks,” tā treneris.

 

Jāpiebilst, ka arī ierobežojumu laikā komandai ir pievienojušies jauni spēlētāji un jaunieši, kuri vēlas izmēģināt šo sporta veidu, tiek gaidīti vēl aizvien. Lakrosa treniņi ZOC notiek otrdienās un ceturtdienās no pulksten 18.30. Jaunieši, kuri vēlas pievienoties komandai, aicināti sazināties ar treneri A.Grinbergu pa tālruni 29138039. 

 

Latvijas čempionātā Jelgavas komandai vēl jāaizvada trīs spēles – 4. jūlijā, 15. jūlijā un 25. jūlijā, kad tiks noskaidroti Latvijas čempionāta lakrosā jauniešiem uzvarētāji.

 

 

Foto: Lakrosa klubs “Mītava”

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē