15.3 °C, 2.3 m/s, 66.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDodies pārgājienā un iepazīsti Jelgavas vēsturi!
Dodies pārgājienā un iepazīsti Jelgavas vēsturi!
03/07/2021

Turpinot pārgājienu ciklu, 10. jūlijā pulksten 11 notiks pārgājiens Pastaiga pa Lielo ielu un Vecpilsētas ielas kvartālu. Šajā reizē interesenti aicināti doties aptuveni divu stundu ilgā pastaigā gides Guntas Tranas vadībā no Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa pa Lielo ielu līdz tās kādreizējam nobeigumam – tagadējai Vecpilsētas ielai. Pārgājienam iepriekš obligāti jāpiesakās.

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs informē, ka pārgājiena laikā varēs uzzināt, kā laika gaitā mainījusies Lielā iela un tās nami. Savukārt Vecpilsētas ielas kvartālā, kurš pēdējos gados piedzīvojis būtiskas pārmaiņas, gide pastāstīs, kas Vecpilsētas ielas senajās mājās atradās kādreiz un kas tur ir šobrīd. Pastaigas laikā varēs atklāt arī mazāk zināmus faktus par Hercoga Jēkaba laukumu, pilsētnieku iemīļoto Ozolskvēru un senāko Jelgavas celtni – Svētās Annas luterāņu baznīcu.

 

Dalība pārgājienā ir bez maksas, taču, ņemot vērā epidemioloģiskās drošības prasības un to, ka dalībnieku skaits pārgājienā ir ierobežots, interesentiem obligāti iepriekš jāpiesakās pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai tālruni 63005447, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru. Dati tiks uzglabāti 30 dienas pēc aktivitātes, nepieciešamības gadījumā tos sniedzot Slimību profilakses un kontroles centram epidemioloģiskās izmeklēšanas veikšanai.

 

Pasākuma laikā notiks foto uzņemšana un/vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

 

Piedaloties pārgājienā, jāievēro valstī pieņemtie epidemioloģiskās drošības pasākumi, tostarp distance.

 

Jautājumu gadījumā par personas datu apstrādi lūgums vērsties Jelgavas reģionālajā Tūrisma centrā pie galvenās speciālistes administratīvajos jautājumos Laines Rozenbergas (tālrunis 63005452, e-pasts laine.rozenberga@tornis.jelgava.lv). Papildu informācija par datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pieejama ŠEIT.

 

 

Foto: Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē