21.3 °C, 1.8 m/s, 86.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsLatvijas čempionātā airēšanā junioriem pārsteidz četrinieks
Latvijas čempionātā airēšanā junioriem pārsteidz četrinieks
05/07/2021

2. un 3. jūlijā Jūrmalā, Priedaines distancē, notika Latvijas čempionāts airēšanā junioriem A. Tajā visus pārsteidza Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) puišu četrinieks, kurš uzvarēja 12 laivu konkurencē.

“Šajā čempionātā startēja sportisti, kuri dzimuši 2003. gadā un jaunāki. Mūsu gados vēl ļoti jaunais četrinieks ar Andreju Kļaviņu, Patriku Strazdu, Valteru Sējānu un Emīlu Niku Donovu sastāvā visus pārsteidza, uzvarot 12 laivu konkurencē, turklāt ar atrāvienu,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” pastāstīja trenere Agita Puriņa.

 

2. vietu Latvijas čempionātā izcīnīja divnieks Andrejs Kļaviņš un Patriks Strazds, savukārt 3. vieta Andrejam Kļaviņam vieniniekos un meiteņu divniekam Kristīnei Bumbierei un Montai Annai Rudmiezei.

 

Pavisam Latvijas čempionātā junioriem startēja 25 Jelgavas BJSS sportisti. “Sportisti airēja olimpisko distanci – divus kilometrus. Pieciem puišiem un Kristīnei bija ļoti smagi, jo viņi startēja visās laivu klasēs un divās dienās noairēja sešas distances. Neskatoties uz grūtībām, jauniešu rezultātus vērtēju kā ļoti labus. Īpašs prieks ir arī par to, ka mums startēja pieci puišu četrinieki, kā arī viens meiteņu četrinieks,” piebilsta A.Puriņa.

 

Latvijas junioru čempionāts bija pirmās šīs sezonas sacensības Latvijā. Nākamais starts jauniešiem paredzēts 17. jūlijā – LR kausa izcīņa –, savukārt 24. jūlijā norisināsies Jelgavas atklātais jaunatnes čempionāts.

 

 

Foto: no A.Puriņas personīgā arhīva