11.5 °C, 5.1 m/s, 60.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJūlijā un augustā aicina apmeklēt tūrisma objektus
Jūlijā un augustā aicina apmeklēt tūrisma objektus
10/07/2021

Vasaras aktivitāšu cikla “Nākamā pietura Zemgale” ietvaros amatnieki, mājražotāji, saimniecības, ražotnes, pilis, muižas un citi tūrisma pakalpojuma sniedzēji piedāvā īpašu izklaides programmu gan individuāliem ceļotājiem, gan ģimenēm ar bērniem katru nedēļas nogali līdz pat septembrim. Aktivitātē piedalās arī Jelgava, piedāvājot ekskursijas, degustācijas, meistarklases un citas aktivitātes.

Šajā nedēļas nogalē ikviens var viesoties Jelgavas novada saimniecībās un muižās. Savukārt Jelgavā ceļotāji būs gaidīti 24.jūlijā. Tad interesentiem būs iespēja apmeklēt Jelgavas pili, kur varēs baudīt gardēžu programmu “Karstā šokolāde ar augļiem hercoga rezidencē”, doties tematiskajā ekskursijā “Garšaugi hercoga virtuvē”, kā arī apskatīt Jelgavas pili un apmeklēt izstādi “Pavārgrāmatas. Laikmeta garšas”. Apmeklētājus gaidīs arī “Karameļu darbnīcā”, kur notiks ekskursija un karameļu gatavošanas šovs, būs iespēja pagatavot savu karameli un piedalīties izaicinājuma spēlē.

 

22. augustā Jelgavas Ugunsdzēsības ekspozīcijā būs iespēja aplūkot ugunsdzēsības eksponātus un agrāk lietotos darba priekšmetus, bet Vēsturisko spēkratu kolekcijā “AnRu motors” apmeklētājiem būs iespēja aplūkot padomju laika automašīnu kolekciju.

 

Aktivitāšu ciklu “Nākamā pietura Zemgale” izstrādājis Zemgales plānošanas reģions sadarbībā ar Jelgavas reģionālo tūrisma centru, Zemgales reģiona tūrisma informācijas centriem un tūrisma uzņēmējiem. Vasaras garumā aktivitāšu cikla ietvaros piedāvāti arī citi tūrisma objekti Jelgavā un apkārtnē. Vairāk par aktivitāšu norises laikiem un ieejas cenām var iepazīties www.visit.jelgava.lv

 

Pieteikšanās apmeklējumiem obligāta. Apmeklējot tūrisma objektus, aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē