21.6 °C, 1.6 m/s, 86.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsPirmo reizi iekļūst Eiropas BMX čempionāta finālā
Pirmo reizi iekļūst Eiropas BMX čempionāta finālā
12/07/2021

Jelgavas sportists Ilvis Hugo Eihentāls Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā 16 gadus jauno puišu grupā izcīnījis 8. vietu.

Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā norisinājās Beļģijas pilsētā Zolderā 10. un 11. jūlija. Pirmajā dienā uz starta devās elites, U-23 un junioru grupu sportisti, bet otrajā – jauniešu un amatieru grupu sportisti, kā arī pieaugušo komandas.

 

Jelgavu čempionātā pārstāvēja seši sportisti: Kristens Krīgers elites grupā, Vanesa Buldinska U-23 grupā, un Ilvis Hugo Eihentāls, Reinārs Pavlovs, Rainers Pujiņš un Paula Zavinska jauniešu grupās.

 

Kā Jelgavas valstspilsētas iestādei “Sporta servisa centrs” pastāstīja BMX treneris Uldis Balbeks, Ilvis Hugo Eihentāls 16 gadus jauno jauniešu grupā iekļuva lielajā finālā, kur piedzīvoja kritienu un palika astotais. Treneris uzsver, ka Ilvim Hugo pirmo reizi izdevās iekļūt Eiropas čempionāta finālā, kas vērtējams kā izcils sasniegums. Šajā grupā startēja 70 sportisti.

 

Sportistiem jāaizvada vairāki braucieni – vispirms jāpārvar kvalifikācijas kārta, tad sešpadsmitdaļfināls, astotdaļfināls, ceturtdaļfināls, pusfināls un tad ir lielais fināla brauciens, kurā iekļūst tikai astoņi labākie braucēji. Nākamā kārtā iekļūst katra brauciena četri labākie. “Jūtos ļoti priecīgs par savu pirmo Eiropas čempionāta finālu! Man pašam ļoti patika, kā braucu daļfinālus un arī finālu. Protams, ir nedaudz bēdīgi, ka finālā nokritu, bet tāpat esmu ļoti apmierināts ar savu sniegumu,” tā “Sporta servisa centram” pauda Ilvis Hugo Eihentāls.  

 

Reinārs Pavlovs 14 gadus jauno puišu grupā kopvērtējumā ieņēma 9. vietu 83 dalībnieku konkurencē. “Viņš pusfinālā gāja pa ceturto vietu, bet pieļāva nelielu kļūdu, kas viņu atmeta uz 5. vietu, un viņš diemžēl palika pirmais aiz svītras un finālā neiekļuva,” pastāstīja treneris. Šajā pašā grupā startēja arī Rainers Pujiņš, kurš ceturtdaļfinālā palika septītais. Savukārt Paulai Zavinskai 15 gadus jauno meiteņu grupā šoreiz neizdevās pārvarēt kvalifikāciju.

 

Jāatgādina, ka Kristens Krīgers elites grupā izcīnīja 8. vietu, kas ir viņa līdz šim augstākais sasniegums Eiropas čempionātā elites grupā. Tāpat viņš ieņēma 8. vietu komandu braucienā Latvijas komandas sastāvā. Savukārt Vanesa Buldinska U-23 grupā pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un sacensības neturpināja.

 

Eiropas čempionātam bija pieteikti 834 sportisti no 25 valstīm. Sacensības šogad norisinājās dalībniekiem no 13 gadu vecuma. Latviju jaunatnes un pieaugušo grupās kopumā pārstāvēja 39 dalībnieki, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

 

 

Foto: no U.Balbeka personīgā arhīva