17.5 °C, 3.8 m/s, 76.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports11. apņemšanās: fotoorientēšanās “#SSC20”
11. apņemšanās: fotoorientēšanās “#SSC20”
02/08/2021

Tieši Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes Sporta servisa centrs dzimšanas dienā – 2. augustā – startē iniciatīvu cikla Būšu aktīvs 11. sportiskā apņemšanās fotoorientēšanās #SSC20.

Dalībniekam 20 dienu laikā – no 2. līdz 21. augustam – jāizpilda 20 uzdevumi, atrodot 20 Jelgavas objektus un pie katra no tiem nofotografējoties. Piedalīties var individuāli vai komandā bez vecuma ierobežojuma. “Šīs fotoorientēšanās koncepcija atšķiras no ierastās ar to, ka nav doti konkrēti objekti, kas jāatrod, bet pastāv izvēles iespējas, tādējādi dalībniekam pašam plānojot savu maršrutu. Tāpat visi uzdevumi tieši vai pastarpināti ir saistīti ar sportu, vienlaikus veicinot jelgavnieku interesi par sporta norisēm un sasniegumiem mūsu pilsētā,” stāsta Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” sporta pasākumu projektu speciāliste Irina Kolosova, piebilstot, ka dalībnieki maršrutu var veikt sev ērtā veidā.

 

Dalībniekam, norādot savu vārdu un uzvārdu, visi 20 attēli ar atzīmi uz izpildītā uzdevuma numuru, jāiesūta pa e-pastu jelgavasporto@gmail.com līdz 23. augustam. Noslēdzoties aktivitātei, no dalībniekiem, kuri būs apmeklējuši visus kontrolpunktus, pēc nejaušības principa tiks noteikti pieci pārsteiguma balvu ieguvēji.

 

Dalībnieki aicināti piedalīties arī konkursā sociālajā tīklā Facebook, līdz 23. augustam izpildot trīs nosacījumus. Dalībniekam Facebook grupā “Jelgava sporto” jāievieto viena fotogrāfija no fotoorientēšanās, pievienojot nelielu aprakstu par izpildīto uzdevumu un aktivitāti kopumā, un jābūt Jelgavas Sporta servisa centra Facebook lapas sekotājam un jāatzīmē šī lapa ar “patīk”. No konkursa dalībniekiem, kuri būs izpildījuši visus trīs nosacījumus, pēc nejaušības principa tiks izraudzīti trīs, kuri saņems pārsteiguma balvas.

 

Orientēšanās un konkursa dalībnieku personas dati, piemēram, vārds, uzvārds, kontaktinformācija, fotoattēls, tiks apstrādāti nolūkā īstenot šo sportisko apņemšanos, novērtēt rezultātus, informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, veicināt interesi par aktīvu dzīvesveidu un popularizēt Jelgavu. Iesūtītās un Facebook grupā ievietotās fotogrāfijas var tikt izmantotas publicitātes materiālu veidošanai. Dalībnieks, fotogrāfijas iesūtot e-pastā vai ievietojot Facebook grupā, apliecina, ka piekrīt savu personas datu apstrādei.

 

Fotoorientēšanās “#SSC20” uzdevumi (02.08.2021.–21.08.2021.)

 

1. Mēs visi – gan Jelgavas Sporta servisa centrs, gan šīs aktivitātes dalībnieki – esam Jelgava. Atrodi uzrakstu JELGAVA (vārds var būt dažādos locījumos) un nofotografējies pie tā!

 

2. Jelgavas Sporta servisa centrs šogad svin 20 gadu jubileju. Nofotografējies jebkurā vietā Jelgavā tā, lai fonā būtu redzams skaitlis, kas atspoguļo Jelgavas Sporta servisa centra vecumu!

 

3. Jelgavā ir četras sporta skolas: Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola, Jelgavas Specializētā peldēšanas skola, Jelgavas Ledus sporta skola un futbola skola “Jelgava”. Nofotografējies pie vienas no ēkām, kurā atrodas sporta skola!

 

4. Tokijas olimpisko spēļu programmā pirmo reizi iekļauts karatē, un līdz ar to pirmo reizi olimpiskajās spēlēs piedalīsies jelgavnieks Kalvis Kalniņš, kurš ir vienīgais Latvijas karatists Tokijas olimpiskajās spēlēs. Nofotografējies vietā, ko varētu nosaukt tāpat kā mūsu karatista uzvārds!

 

5. Sports ir ļoti plaša nozare. Lai gūtu plašāku izpratni par to, atrodi Jelgavā ielu, kuras nosaukums ir saistīts ar sportu, piemēram, sportiskām aktivitātēm vai sporta objektu. Nofotografējies tā, lai būtu redzams ielas nosaukums!

 

6. Lielupe ir viens no Jelgavas simboliem. Likumsakarīgi arī, ka Jelgavā populāri ir dažādi ūdens sporta veidi. Nofotografējies pie kādas no Jelgavas ūdens sporta bāzēm!

 

7. Viens no olimpisko spēļu simboliem ir olimpiskie riņķi. Nofotografējies pie pilsētvides objekta, kas ir tādā krāsā, kā kāds no olimpiskajiem riņķiem!

 

8. Kopš Latvijai ir olimpiskā bronzas medaļa pludmales volejbolā, šis sporta veids kļuvis populārs, un arī Jelgavā ir ierīkoti vairāki pludmales volejbola laukumi. Nofotografējies pie viena no tiem!

 

9. Šogad īsi pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm tika papildināta olimpiskā devīze, kas nu latviešu valodā skan šādi: Ātrāk, augstāk, spēcīgāk – kopā!”. Atmini mīklu: kas nes nastas pār upēm un ezeriem, bet tai pašā vietā paliek? Nofotografējies tā, lai būtu redzams mīklas atminējums, kas simbolizē jēdzienu, ar kuru papildināta olimpiskā devīze!

 

10. Liela nozīme kustībām ir arī mūsu ikdienā. Dodies uz kādu no āra trenažieru/aktīvās atpūtas laukumiem un nofotografējies pie trenažiera, kurš uzrunā visvairāk!

 

11. Mūs priecē sportiskie sasniegumi, tomēr nedrīkst aizmirst, ka aiz katra rezultāta un rekorda ir cilvēks. Atrodi Jelgavā  ielu, kuras nosaukums sākas uz tāda paša burta kā tavs vārds (pēc latīņu alfabēta) un nofotografējies tā, lai būtu redzams ielas nosaukums!

 

12. Sportā liela nozīme ir pieredzei, un to var iegūt ar laiku. Atrodi kādu no Jelgavas dižkokiem un nofotografējies pie tā, norādot koka atrašanās vietu!

 

13. Šogad Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalās trīs Jelgavas atlēti. Kad pēdējoreiz Jelgava bija tik kupli pārstāvēta olimpiskajās spēlēs, tad visi trīs olimpieši bija peldētāji. Nofotografējies pie ēkas, kurā ir publiski pieejams baseins!

 

14. BMX ir sporta veids, kurā Latvijai ir divkārtējs olimpiskais čempions. Arī Jelgavā ir BMX braucēji, kuri joprojām cīnās par sapni tikt uz olimpiskajam spēlēm. Nofotografējies ar velosipēdu! Maza pačukstēšana priekšā: tas var būt velosipēds, velosipēda ikona uz ceļazīmes vai veloceliņa, vides objekts Pasta salā vai kas cits.

 

15. Pēdējos gados ir daudz izdarīts, lai Jelgavā pilnveidotu un attīstītu sporta infrastruktūru. Nofotografējies pie sporta objekta, kas uzbūvēts pēdējo piecu gadu laikā!

 

16. Tokijas olimpisko spēļu programmā pirmo reizi iekļauts 3×3 basketbols, un debiju olimpiskajās spēlēs piedzīvoja ne vien šis sporta veids, bet arī Jelgavas basketbolists Edgars Krūmiņš. Nofotografējies ar Jelgavā publiski pieejamu basketbola grozu fonā!

 

17. Olimpiskā devīze ir: “Ātrāk, augstāk, spēcīgāk – kopā!”. Iemūžini fotogrāfijā devīzes otro vārdu, nofotografējoties kādā no pilsētas skatu torņiem!

 

18. Par vienu no populārākajiem Jelgavas sporta pasākumiem ir kļuvis Jelgavas nakts pusmaratons. Gaidot, kad pusmaratons atgriezīsies mūsu pilsētas ielās, izpēti pēdējā pusmaratona (2019) karti un nofotografējies kādā no vietām, kur atradās izklaides vai dzeršanas punkts!

 

19. Alnis ir Jelgavas simbols, tāpēc nav pārsteigums, ka pilsētas sporta pasākumos sportistus un līdzjutējus uzmundrina talismans Alnītis. Nofotografējies ar šo pilsētas simbolu!

 

20. Šogad, pēc ilgiem laikiem, olimpiskajās spēlēs startē trīs Jelgavas sportisti. Nofotografējies ar Jelgavas olimpieti!

 

Iniciatīvu cikls “Būšu aktīvs” ir veltīts Jelgavas sporta servisa centra 20. gadadienai, un tas paredz  visa gada laikā piedāvāt iedzīvotājiem 20 dažādas sportiskas aktivitātes.

 

Foto: Jelgavas Sporta servisa centrs