23.6 °C, 1.9 m/s, 85.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsZiņas no Tokijas: Karatists Kalvis Kalniņš iedvesmojas no 3×3 basketbolistu panākuma
Ziņas no Tokijas: Karatists Kalvis Kalniņš iedvesmojas no 3×3 basketbolistu panākuma
02/08/2021

5. augusta agrā rītā sāksies jelgavnieka Kalvja Kalniņa cīņa par Tokijas olimpiskajām medaļām karatē. Ierodoties Tokijā, Kalvim vēl izdevās tur sastapt jelgavnieku 3×3 basketbolistu Edgaru Krūmiņu, kurš jau bija izcīnījis zelta medaļu. “Mūsu 3×3 basketbola komandas panākumi mani uzlādē un motivē vēl vairāk,” atzīst Kalvis Kalniņš.

Latvijas Karatē federācijas delegācija Tokijā ieradās 28. jūlijā trīs cilvēku sastāvā: olimpisko spēļu dalībnieks Kalvis Kalniņš, treneris Rolands Družoks un sparinga partneris Ruslans Sadikovs. Karatisti atzinīgi vērtē organizatorisko pusi, piemēram, to, ka sportistiem nebija jādomā par transportu un nokļūšanu no lidostas līdz olimpiskajam ciematam. “Olimpiskajā ciematā gaisā virmo sportiska atmosfēra. Atsevišķa pilsēta, kurā ir nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi, lai sportisti varētu uzrādīt savu labāko rezultātu svarīgākajā dienā,” Latvijas Karatē federācija pauda savā Facebook lapā.

 

Kalvis jau ir sācis treniņus, ko aizvadījis gan olimpiskā ciemata sporta zālē, gan uz tatami vēsturiskajā Budokan zālē, kurā arī notiks olimpisko spēļu turnīrs.

 

Jāatgādina, ka Kalvis Kalniņš startēs svara kategorijā līdz 67 kilogramiem. Tajā kopumā piedalīsies 11 karatisti, kuri tiks sadalīti divās apakšgrupās. 4. augusta rītā pēc Japānas laika notiks sportistu svēršanās, bet pēcpusdienā būs izloze pa apakšgrupām. Starts Kalvim būs 5. augustā. Pulksten 4 naktī pēc Latvijas laika sāksies kvalifikācija. Pusfinālā iekļūs katras grupas divi labākie karatisti. Pusfināli un fināls sāksies no pulksten 11 pēc Latvijas laika.

 

Foto: no K.Kalniņa personīgā arhīva