25.2 °C, 4.7 m/s, 47.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbībaSākas pieteikšanās biznesa ideju konkursam “Ideju kauss”
Sākas pieteikšanās biznesa ideju konkursam “Ideju kauss”
05/08/2021

No šodienas, 5. augusta, var pieteikties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) inovatīvo biznesa ideju konkursam “Ideju kauss”. Pieteikties konkursam, lai piesaistītu finansējumu sava biznesa uzsākšanai, var līdz 5. septembrim.

Šā gada “Ideju kausa” koncepts ir “Domā skaļi!”, sabiedrību aicinot uzdrīkstēties realizēt savas biznesa idejas.

 

Konkursā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir gatavs uzsākt uzņēmējdarbību, realizējot savu biznesa ideju. Dalībnieki konkursa gaitā apgūs un papildinās biznesa zināšanas, pilnveidos savu ideju un sacentīsies par naudas balvām biznesa uzsākšanai. Tās šogad tiks piešķirtas 12 ideju autoriem, un naudas balvas nodrošinās LIAA un Eiropas Reģionālās attīstības fonds. “Galvenais vērtēšanas kritērijs būs dalībnieka degsme un gatavība uzņemties jaunu izaicinājumu savā dzīvē – uzsākt uzņēmējdarbību ar vēl nebijušu biznesa ideju Latvijas vai pasaules mērogā,” informē LIAA.

 

LIAA aicina pieteikties ideju autorus ar komandu, jo labs komandas darbs ir jebkura veiksmes stāsta pamatā. Tomēr, ja komanda vēl ir tapšanas stadijā, var iesniegt arī individuālus pieteikumus. Iepazīties ar konkursa nolikumu var mājaslapā http://idejukauss.lv. Tur pieejama arī pieteikuma anketa. Dalībnieku pieteikumi tiks gaidīti līdz 5. septembrim.

 

20. septembrī visi dalībnieki, kuri iesūtījuši anketu, uz norādīto e-pasta adresi saņems informāciju par to, vai biznesa ideja ir tikusi 2. kārtā.

 

Vērtēšanas komisija izraudzīsies labākās biznesa idejas, un to autoriem būs iespēja tās pilnveidot un attīstīt apmācībās. Apmācības norisināsies tīmekļsemināru formā, kas nozīmē, ka ikvienam dalībniekam, kurš izturējis konkursa 1. kārtu, būs iespēja apgūt uzņēmējiem aktuālos tematus un attīstīt savas biznesa idejas neatkarīgi no atrašanās vietas. Tīmekļsemināri norisināsies katru sestdienu no 25. septembra līdz 30. oktobrim.

 

 

Foto: publicitātes

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē