19.2 °C, 1.3 m/s, 91.4 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaProfesionālās skolas atsevišķās programmās vēl gaida jaunos audzēkņus
Profesionālās skolas atsevišķās programmās vēl gaida jaunos audzēkņus
10/08/2021

Turpinās audzēkņu uzņemšana atsevišķās specialitātēs pilsētas profesionālajās skolās – Jelgavas Amatu vidusskolā un Jelgavas tehnikumā. Mācībām tehnikumā var pieteikties līdz 18. augustam, bet Amatu vidusskolā pieteikumi tiek gaidīti līdz 31. augustam.

Jelgavas Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere stāsta, ka uzņemšana skolā vēl turpinās, taču vairākās specialitātēs grupas jau ir pilnībā nokomplektētas. “Nokomplektēta ir frizieru, konditoru un pavāru, kā arī programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītāju grupa. Frizieru un pavāru specialitātē bija pat konkurss, un pavāriem izveidojām pat divas grupas,” atklāj direktore, piebilstot, ka audzēkņi vēl tiek gaidīti tērpu izgatavošanas un stila speciālistu, mazumtirdzniecības un komercdarbinieku grupā. Jāpiebilst, ka jau otro mācību gadu jaunieši ar vidusskolas diplomu aicināti izmantot iespēju un gada vai pusotra gada laikā Jelgavas Amatu vidusskolā iegūt programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītāja, tērpu modelēšanas un konstruēšanas speciālista, friziera vai vizāžista profesiju. Mācības Jelgavas Amatu vidusskolā ir bez maksas. “Šajās programmās liela interese ir par tērpu modelēšanas un konstruēšanas speciālistiem, un šī grupa jau ir nokomplektēta. Arī vizāžistu grupā saņemti daudz iesniegumu,” stāsta direktore. Tāpat Amatu vidusskolā ir iespēja vispārējo izglītību iegūt vakara vai neklātienes programmā, un direktore atklāj, ka jaunieši stājas gan pamatskolā, gan vidusskolā.

 

Dokumentu pieņemšana Amatu vidusskolā ilgs līdz 31. augustam. Pieteikties mācībām var klātienē katru darba dienu no pulksten 9 līdz 14. Plašāku informāciju par skolas piedāvātajām izglītības programmām, uzņemšanas noteikumiem un iesniedzamajiem dokumentiem var iegūt iestādes mājaslapā www.javs.lv vai pa tālruni 63026175.

 

Jelgavas tehnikumā brīvas vietas šobrīd vēl ir piecās no 11 piedāvātajām specialitātēm – apdares darbu tehniķis, inženierkomunikāciju tehniķis, mēbeļu galdnieks, mērniecības tehniķis un viesmīlis. Dokumenti tiek pieņemti līdz 18. augustam, un 20. augustā jauniešiem tiks paziņots rezultāts. “Uzņemšanas pirmajā kārtā vislielākā interese šogad bija par IT jomas specialitātēm – programmēšanas tehniķis, datorsistēmu tehniķis –, un izveidojās pat neliels konkurss. Šīs grupas ir nokomplektētas, un iestājušies ir jaunieši ar salīdzinoši augstiem mācību sasniegumiem, kuri tiešām ir motivētu iegūt specialitāti tieši šajā jomā. Zemākā vidējā atzīme no uzņemtajiem jauniešiem ir 7,2 balles, bet pārējiem audzēkņiem vidējais vērtējums ir krietni augstāks,” stāsta skolas karjeras konsultante Sarmīte Pekarska, piebilstot, ka konkurss bija izveidojies arī uz automehāniķa specialitāti – uz 25 vietām pretendēja 60 jaunieši.

 

Pieteikties mācībām Jelgavas tehnikumā var līdz 18. augustam no pirmdienas līdz ceturtdienai no pulksten 8 līdz 17, piektdienās no pulksten 8 līdz 15. Plašāku informāciju par piedāvātajām programmām, uzņemšanas noteikumiem un iesniedzamajiem dokumentiem var iegūt skolas mājaslapā www.jelgavastehnikums.lv.

 

Dokumentu pieņemšana skolās norit, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē