5.7 °C, 2.5 m/s, 88.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā izskanējis mazākumtautību festivāls “Zeme zied”
Jelgavā izskanējis mazākumtautību festivāls “Zeme zied”
14/08/2021

14. augustā Jelgavā notika Latvijas mazākumtautību festivāls “Zeme zied”, kurā piedalījās mazākumtautību mākslinieciskie kolektīvi, individuālie izpildītāji un amatu meistari – savas tautas tradicionālā kultūras mantojuma kopēji visā Latvijā.

Dienas koncertprogrammā Hercoga Jēkaba laukumā ar daudzveidīgiem priekšnesumiem skatītājus priecēja lībiešu un dažādu mazākumtautību – baltkrievu, bulgāru, ebreju, lietuviešu, krievu, ukraiņu, vāciešu – folkloras kopas, vokālie un instrumentālie ansambļi, deju kopas un kolektīvi, kā arī muzikālā apvienība “Raxtu Raxti”.

 

Festivāla apmeklētājiem bija iespēja arī novērtēt dažādu tautu autentiskos un stilizētos tautastērpus, kā arī Jelgavas kultūras nama izstāžu galerijā izstādi”Zeme zied”, kas atspoguļo dažādu tautu godu rotas un rotāšanās tradīcijas. Izstāde ir apskatāma līdz 15. septembrim.

 

Brīvdabas koncertzālē “Mītava” izskanēja Garīgās mūzikas koncerts, kurāpiedalījās kori, folkloras kopas, vokālie un instrumentālie ansambļi un orķestris no Rīgas, Jēkabpils, Līvāniem, Liepājas un Naujenes.

Visas dienas garumā Hercoga Jēkaba laukumā notika amatnieku gadatirgus un  Radošais kvartāls. Tur interesentiem tika dota iespēja izmēģināt  prasmes amatu meistaru piedāvātajās radošajās darbnīcās, kā arī bija vērojami mazākumtautību nacionālo virtuvju paraugdemonstrējumi.

Festivālu rīkoja Kultūras ministrija un Jelgavas valstspilsēta sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru.

 

Foto: Jelgava

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē