25.3 °C, 3.4 m/s, 39.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAicina apskatīt ugunsdzēsības eksponātus un vēsturiskos spēkratus
Aicina apskatīt ugunsdzēsības eksponātus un vēsturiskos spēkratus
16/08/2021

Vasaras aktivitāšu cikla “Nākamā pietura Zemgale” ietvaros amatnieki, mājražotāji, saimniecības, ražotnes, pilis, muižas un citi tūrisma pakalpojuma sniedzēji piedāvā īpašu izklaides programmu gan individuāliem ceļotājiem, gan ģimenēm ar bērniem katru nedēļas nogali līdz pat septembrim. Jelgavā ceļotāji būs gaidīti 22. augustā.

Svētdien, 22. augustā, interesentiem būs iespēja apmeklēt Jelgavas Ugunsdzēsības ekspozīciju, kur kolekcionāra vadībā varēs apskatīt ugunsdzēsības eksponātus un agrāk lietotos darba priekšmetus, piemēram, četrrocīgu rokas sūkni, motorsūkni, cirvjus, ķiveres, gaismekļus, rācijas un citus. Savukārt Vēsturisko spēkratu kolekcijā “AnRu motors” būs iespēja aplūkot restaurētos padomju laika spēkratus. Visas automašīnas ir teicamā vizuālajā un tehniskajā stāvoklī, un tām visām ir piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss.

 

Aktivitāšu ciklu “Nākamā pietura Zemgale” izstrādājis Zemgales plānošanas reģions sadarbībā ar Jelgavas reģionālo tūrisma centru, Zemgales reģiona tūrisma informācijas centriem un tūrisma uzņēmējiem. Vasaras garumā aktivitāšu cikla ietvaros piedāvāti arī citi tūrisma objekti Jelgavā un apkārtnē. Vairāk par aktivitāšu norises laikiem un ieejas cenām var iepazīties www.visit.jelgava.lv

 

Pieteikšanās apmeklējumiem obligāta. Apmeklējot tūrisma objektus, aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē