25.3 °C, 3.4 m/s, 39.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPie divām skolām izveidotas papildu velonovietnes
Pie divām skolām izveidotas papildu velonovietnes
19/08/2021

Pie Jelgavas Paula Bendrupa pamatskolas un Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra izveidotas papildu velonovietnes. Gatavojoties jaunajam mācību gadam, pie vairākām skolām sakārtoti arī piebraucamie ceļi.

Pēdējos gados arvien vairāk skolēnu un pedagogu uz izglītības iestādi dodas ar velosipēdu, tāpēc aktuālāks kļūst jautājums par velonovietņu pieejamību pie izglītības iestādēm. Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” šomēnes izveidojusi divas papildu velonovietnes pie Paula Bendrupa pamatskolas Filozofu ielā 50, kas paredzētas 12 velosipēdiem, un divas pie Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra, kas paredzētas 10 velosipēdiem.

 

Jāpiebilst, ka pagājušajā vasarā papildu velonovietnes izbūvētas pie Jelgavas 5. vidusskolas, Jelgavas Centra pamatskolas, Jelgavas Pārlielupes pamatskolas, Jelgavas 4. sākumskolas un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas.

“Pilsētsaimniecības” Apsaimniekošanas nodaļas ielu ekspluatācijas inženieris Edgars Rubenis stāsta, ka, gatavojoties jaunajam mācību gadam, pie atsevišķām skolām veikta arī iebraucamo ceļu bedrīšu labošana un piebēršana. Pagājušajā nedēļā sakārtota iebrauktuve pie Jelgavas 4. sākumskolas un Jelgavas Pārlielupes pamatskolas, vēl jāsakārto iebraucamais ceļš uz Jelgavas 5. vidusskolu un Jelgavas pamatskolu “Valdeka”-attīstības centru. Darbi tiek organizēti atkarībā no laikapstākļiem.

 

 

Foto: “Pilsētsaimniecība”

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē