7.9 °C, 2.9 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi23. augustā sāksies pieteikšanās bezmaksas nodarbībām pilsonības iegūšanai
23. augustā sāksies pieteikšanās bezmaksas nodarbībām pilsonības iegūšanai
20/08/2021

Jelgavas valstspilsētas pašvaldība aicina interesentus pieteikties bezmaksas sagatavošanas nodarbībām Pilsonības likumā noteiktajām zināšanu pārbaudēm jeb naturalizācijas eksāmenam. Nodarbības plānotas no 23. septembra līdz 2. decembrim.

Apmācībām aicina pieteikties jelgavniekus vecumā no 25 līdz 65 gadiem, kuru mērķis ir iegūt Latvijas Republikas pilsonību uzreiz pēc apmācībām kārtojot Pilsonības likumā noteiktās zināšanu pārbaudes. Piedalīties apmācībās varēs, uzrādot Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinēšanos vai pārslimošanu, vai ar negatīvu Covid-19 testu.

 

Programmā, kurā plānotas 48 kontaktstundu nodarbības, paredzēts:

 

– sagatavoties latviešu valodas prasmes pārbaudei;

 

– paplašināt zināšanas par Latvijas Republikas vēstures, Satversmes un valsts pārvaldes jautājumiem;

 

– iepazīties ar naturalizācijas eksāmena kārtību un vērtēšanas sistēmu.

 

Nodarbības notiks divas reizes nedēļā – pirmdienās un ceturtdienās no pulksten 17.30 līdz 20 un šobrīd tās tiek plānotas klātienē Sabiedrības integrācijas pārvaldē Skolotāju ielā 8, ievērojot  epidemioloģiskās drošības noteikumus. Ja epidemioloģiskā situācija valstī un noteiktie ierobežojumi mainīsies, var būt izmaiņas mācību procesa organizācijā.

 

Pieteikties bezmaksas nodarbībām var no 23. augusta, zvanot pa tālruni 63005467 vai klātienē Sabiedrības integrācijas pārvaldē Skolotāju ielā 8.

 

Piesakoties nodarbībām, dalībnieks piekrīt, ka var tikt filmēts un/vai fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

 

 

Foto: www.pmlp.gov.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē