20.7 °C, 2 m/s, 80.9 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaSkolu reitingā darbā ar talantīgajiem skolēniem iekļuvušas divas Jelgavas skolas
Skolu reitingā darbā ar talantīgajiem skolēniem iekļuvušas divas Jelgavas skolas
24/08/2021

Divas Jelgavas izglītības iestādes iekļuvušas skolu reitingā, kas veidots, pamatojoties uz skolēnu rezultātiem valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu zinātniskajās konferencēs un citās valsts mēroga zinību sacensībās. No Jelgavas visaugstākais rezultāts ir Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijai – 8. vieta valsts ģimnāziju grupā.

Ata Kronvalda fonds izveidojis 2020./2021. mācību gada skolu reitingu “Lielā pūce” – tā mērķis ir sekmēt skolu aktivitāti skolēnu talantu attīstīšanā un dot vecākiem objektīvu informāciju par skolu pieredzi un/vai iespējām talantīgo skolēnu spēju izkopšanā.

 

2020./2021. mācību gada skolu reitingā darbā ar talantīgajiem skolēniem ir iekļautas 20 valsts ģimnāzijas, 33 “lielās” skolas un 34 “mazās” skolas.

 

Valsts ģimnāziju grupā 8. pozīcijā ar 24,55 punktiem ir Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija. Jāpiebilst, ka pirmo reizi 30 gadu laikā ir mainījies līderis valsts ģimnāziju grupā un šoreiz pirmo vietu ieņem Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, aiz sevis atstājot ilggadējo līderi – Rīgas Valsts 1. ģimnāziju.

 

Mazo skolu grupā iekļuvusi Jelgavas 4. sākumskola, kas ieņem 20. vietu ar 2,86 punktiem, bet līderpozīciju arī šogad šajā grupā saglabājusi RTU inženierzinātņu vidusskola.   

 

Jāpiebilst, ka Ata Kronvalda fonds ir neatkarīga sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Ar savu darbību fonds vēlas palīdzēt valstij un sabiedrībai izaudzināt talantīgos skolēnus, kas nākotnē būs valsts intelektuālais balsts.

 

Ar skolu reitingu darbā ar talantīgajiem bērniem var iepazīties ŠEIT.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē