24.6 °C, 2.6 m/s, 49.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaBibliotēkas no septembra atsāks iekasēt kavējuma naudu
Bibliotēkas no septembra atsāks iekasēt kavējuma naudu
26/08/2021

Jelgavas pilsētas bibliotēka un tās filiāles – Pārlielupes bibliotēka, Miezītes bibliotēka un bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis” – atgādina lasītājiem: ja gadījies, ka mājas plauktā aizkavējusies kāda bibliotēkas grāmata, vēl līdz 31. augustam vari paspēt to nodot bez kavējuma naudas.

Bibliotēka informē, ka no 1. septembra visās pilsētas bibliotēkās atsāks iekasēt kavējuma naudu par laicīgi nenodotiem iespieddarbiem un audiovizuālajiem materiāliem. Taču bibliotēka saglabās Aizmāršīgo lasītāju diena, kas notiks katra mēneša pēdējā ceturtdienā – tikai šajā dienā bibliotēkas grāmatas un citus iespieddarbus, kā arī audiovizuālos materiālus varēs nodot bez kavējuma maksas.  

 

“Kavējuma nauda netiek iekasēta visu 2021. gadu. Gada sākumā bibliotēkas epidemioloģisko ierobežojumu dēļ apmeklētājus neuzņēma, līdz ar to lasītāji nevarēja izmantot lasītavu/informācijas centru, nevarēja kopēt, printēt un arī kavējuma naudu neiekasējām. Jūnijā šie pakalpojumi jau kļuva pieejami, bet kavējuma naudu iekasēšanu atlikām līdz septembrim,” informē bibliotēkas pārstāve Anna Siliņa, norādot, ka vēl līdz 31. augustam bibliotēku lasītāji grāmatu krātuvē var atgriezt grāmatas, kas bibliotēkā, iespējams, paņemtas vēl pirms Covid-19 pandēmijas un līdz šim nav vēl nodotas, bez kavējuma maksas.

 

Jāpiebilst, ka bibliotēka par katru iespieddarbu un audiovizuālo materiālu, kas nav nodots laikā, iekasē 0,01 eiro dienā. Lietotājam, kurš pazaudējis vai sabojājis bibliotēkas iespieddarbu vai citu informācijas nesēju, tas ir jāaizvieto ar tādu pašu vai satura un cenas ziņā līdzvērtīgu, vai jāsamaksā zaudējuma atlīdzība.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē