13.1 °C, 3.6 m/s, 77.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPirmā skolas diena sagaidīta!
Pirmā skolas diena sagaidīta!
01/09/2021

Klāt jaunais – 2021./2022. – mācību gads. Šodien, Zinību dienā, pilsētas izglītības iestādēs svinīgi atzīmēta pirmā skolas diena, bet jau ceturtdien sāksies mācības klātienē. Šogad mācības pilsētas skolās uzsāk vairāk nekā 7100 skolēnu, no kuriem 805 ir pirmklasnieki. 

1. septembris svētku diena bija visās pilsētas skolās, tikai, ņemot vērā epidemioloģiskās drošības noteikumus, tā tika organizēta citādāk. Šī diena visīpašākā ir pirmklasniekiem, kuri sāk skolas gaitas, tāpēc visās skolās 1. klasēm notika svinīgs brīdis pie skolas, arī vecāki skolēni pa klašu grupām tikās pie skolas vai skolā savas klases kolektīvā ar klases audzinātāju. Jelgavas Centra pamatskolas visi audzēkņi svinīgo brīdi aizvadīja skolas sporta laukumā. Jāpiebilst, ka šajā izglītības iestādē pirmo gadu mācības uzsāk arī divas 9. klases, un tas nozīmē, ka nākamvasar šajā skolā tiks svinēts pirmais pamatskolas izlaidums.

 

Jaut ceturtdien, 2. septembrī, skolēni uzsāks mācības, un tās tiks organizētas klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Būtiskākie no tiem: skolu apmeklēt klātienē varēs, tikai uzrādot Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu, kā arī skolas koplietošanas telpās būs jālieto sejas maska. Izņēmums ir personas ar acīmredzamiem kustību vai psihiskās veselības traucējumiem un pedagogi ar derīgu Covid-19 sertifikātu. Savukārt mācību klasēs sejas masku drīkstēs nelietot 1.–3. klases skolēni un izglītojamie un pedagogi, kuriem ir Covid-19 sertifikāts.

 

Fotogalerijā var apskatīt, kā pilsētas skolās ievadīts jaunais mācību gads.

 

Jāpiebilst, ka Jelgavas pilsētā ir 14 skolas: Jelgavas Centra pamatskola, Jelgavas 4. sākumskola, Jelgavas pamatskola “Valdeka”-attīstības centrs, Paula Bendrupa pamatskola, Lazdiņas privātā pamatskola “Punktiņš”, Jelgavas 4. vidusskola, Jelgavas 5. vidusskola, Jelgavas Pārlielupes pamatskola, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola, Jelgavas Valsts ģimnāzija, Jelgavas Amatu vidusskola, Jelgavas tehnikums un Jelgavas Mūzikas vidusskola.

 

 

Foto: Jelgava.lv

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē