27.7 °C, 2.1 m/s, 51.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsEdgars Bergs paraolimpiskajās spēlēs izcīna 5. vietu
Edgars Bergs paraolimpiskajās spēlēs izcīna 5. vietu
02/09/2021

Šodien Tokijas paraolimpiskajās spēlēs uz starta lodes grūšanā F35 klasē izgāja Jelgavas Vieglatlētikas kluba sportists Edgars Bergs. Viņš ar jaunu  Eiropas rekordu izcīnīja 5. vietu.

F35 klasē lodes grūšanā uz starta devās astoņi sportisti, kuri, spītējot lietum, centās izdarīt maksimumu. Katrs no viņiem izpildīja sešus metienus. Edgara metienu sērija bija: 14,28 metri – 14,70 metri – 14,08 metri – 14,20 metri – 14,06 metri – 14,41 metrs. Edgara labākais rezultāts – 14,70 metri – ir jauns Eiropas rekords. Iepriekšējais Eiropas rekords arī piederēja Edgaram Bergam un bija 14,55 metri. Sacensību oficiālajā mājaslapā atzīmēts, ka šis ir arī jauns Edgara personīgais rekords, bet pats sportists to noliedz. “Mans personīgais rekords ir 15,54 metri, ko uzstādīju Pekinas paraolimpiskajās spēlēs, bet starptautiskā komiteja kaut kā grib uzsvērt, ka mans personīgais ir Rio spēļu labākais rezultāts 14,55 metri. Kāpēc tā, nezinu,” Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” pastāstīja Edgars Bergs.

 

Viņš uzsver, ka gatavošanās posmu paraolimpiskajām spēlēm aizvadīja mājās, trenējoties Zemgales Olimpiskajā centrā un Jelgavas sporta hallē, un Tokijā viņam vajadzēja tikai morāli noskaņoties. “Tas, manuprāt, ņemot vērā nesen pārciesto muguras operāciju, man izdevās labi,” uzskata paraolimpietis, norādot: konkurenti bija spēcīgi un viņš ir priecīgs par izcīnīto 5. vietu. “Protams, savās ceturtajās spēlēs gribēsi labāk, ja vien neesi pirmais,” piebilst Edgars Bergs.

 

Zelta medaļu ar rezultātu 16,13 metri izcīnīja Uzbekistānas sportists, sudrabs – Argentīnas sportistam ar rezultātu 15,90 metri un bronza – Ķīnas pārstāvim ar 15,41 metru tālu metienu.

 

Šīs Edgaram Bergam bija jau ceturtās paraolimpiskās spēles. Savās pirmajās paraolimpiskajās spēlēs Atēnās 2004. gadā viņš izcīnīja sudraba medaļu lodes grūšanā un bronzas medaļu diska mešanā, Pekinas paraolimpiskajās spēlēs 2008. gadā – sudraba medaļu lodes grūšanā, Riodežaneiro spēlēs 2016. gadā – bronzu lodes grūšanā.

 

Jāpiebilst, ka Tokijas paraolimpiskajās spēlēs Latvijas sportisti ir izcīnījuši piecas medaļas: sudrabu – Diāna Dadzīte diska mešanā un Rihards Snikus paraiejādē un brīvā stila jāšanas disciplīnā, bronzu – Aigars Apinis diska mešanā un Diāna Dadzīte šķēpa mešanā.

 

Foto: Jelgava.lv