26 °C, 2 m/s, 49.5 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi5.oktobrī plānota pirmā vecāku tikšanās nodarbība
5.oktobrī plānota pirmā vecāku tikšanās nodarbība
07/09/2021

Jau drīzumā Jelgavas sociālo lietu pārvalde sāks vairāku grupu nodarbību ciklus, kuros aicina piedalīties vecākus, kuri audzina pirmsskolas vecuma bērnus vai pusaudžus, un vecākus, kuri bērnus audzina bez otra vecāka. Pieteikšanās nodarbībām jau sākusies.

5.oktobrī plānota pirmā vecāku tikšanās nodarbību ciklā “Bērnu emocionālā audzināšana”, kurā aicinātas piedalīties mammas un arī tēti, kuri audzina bērnus pirmsskolas vecumā. Tiekoties ar speciālistiem tiks pārrunāti un analizēti tādi jautājumi kā:

kā noris bērna attīstība? Ko darīt, ja bērnam parādās pirmās uzvedības un emocionālo traucējumu pazīmes? Kā disciplinēt bērnu? Kā tikt galā ar dusmām, bailēm, skumjām? Kā atbildēt uz bērna jautājumiem par seksualitāti? Kā novērst grūtības sakarā ar ēšanu, gulētiešanu vai iešanu uz podiņu? Kā palīdzēt bērnam pārvarēt šķiršanos? Kā veicināt bērnos spēlēšanos un fantāziju, valodas un komunikācijas spējas, kā arī citi jautājumi. Ciklā paredzētas 20 nodarbības – otrdienās (3 stundas) no pulksten 10.00. Vietu skaits ierobežots.

 

13. oktobrī reizi nedēļā vecāki, kuri vieni audzina bērnu, aicināti uz nodarbību ciklu “Esam ģimene”. Šajā atbalsta grupā vecākiem būs iespēja dalīties pieredzē un ar speciālistu atbalstu rast resursus, lai pozitīvi un līdzsvaroti parūpētos par bērna un savām vajadzībām, kā arī mazinātu riskus bērna attīstībai, kas var būt viena vecāka ģimenē. Jautājumi, uz kuriem vecāki varēs gūt atbildes ir: kā parūpēties par sevi, savu pašsajūtu?Stresa cēloņi un pazīmes ģimenē. Šķirties vai palikt kopā bērnu dēļ? Kādi ir šķiršanās traumas pārstrādes uzdevumi bērnam?Grūtie jautājumi, ko uzdod bērni. Ko bērns vēlās pateikt ar savu slikto uzvedību? Kā veidot drošas un cieņpilnas partnerattiecības turpmāk? Komunikācijas modeļi un ģimenes sistēmas ietekme uz individuālā komunikācijas stila pieņemšanu. Kā veidot karjeru un rūpēties par ģimenes budžetu ikdienā?

Ciklā paredzētas 10 nodarbības, trešdienās (3 stundas) no pulksten 17.00.

 

19.oktobrī tiks uzsāktas atbalsta grupas nodarbības vecākiem, kuru bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem – “Ceļvedis audzinot pusaudzi”. Jautājumi, uz kuriem vecāki varēsi gūt atbildes:

pusaudža psiholoģiskā, fiziskā, seksuālā attīstība, pusaudžu un vecāku tiesības, pienākumi un atbildība, savstarpējās attiecības un komunikācija, veselīgs dzīvesveids (brīvais laiks, fiziskās aktivitātes, uzturs, atkarības), kā arī pusaudža sociālās prasmes (draugi, subkultūra), emociju pašregulācija (emocionālie un uzvedības traucējumi, depresija, palīdzības meklēšana), rūpes par sevi, disciplinēšana (audzināšanas stili, disciplinēšanas metodes, galēji uzvedības pārkāpumi). Pusaudža gatavība patstāvīgai dzīvei un citas.

Ciklā paredzētas 10 nodarbības, otrdienās (3 stundas) no pulksten 15.00.

 

Atbalsta nodarbības vecākiem notiks, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības – JSLP Sociālo pakalpojumu centrā bērniem Zirgu ielā 47a, 2.stāvā (pie durvīm jāzvana).

Pieteikties lūgums pa tālruni: 63011783; 20538320, vai, rakstot e-pastā: dace.dirzine@soc.jelgava.lv Vietu skaists ierobežots.