15.6 °C, 4.4 m/s, 84 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavu apmeklē Francijas vēstniece Latvijā
Jelgavu apmeklē Francijas vēstniece Latvijā
08/09/2021

Šonedēļ Jelgavā viesojās Francijas vēstniece Latvijā Aurēlija Ruajē-Gunēna. Viņa apmeklēja Jelgavas Amatu vidusskolu un LLU, kur pārrunātas sadarbības iespējas, kā arī viesojās Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī un SIA Karameļu darbnīca.

Kopā ar vēstnieci Jelgavā ieradās Veronika Disosuā, Francijas vēstniecības padomniece sadarbības un kultūras jautājumos, un Sandra Urtāne, Francijas institūta direktores vietniece.

 

Oficiālās vizītes sākumā vēstniece tikās ar Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, kurš uzteica līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar Jelgavas sadraudzības pilsētu Francijā Rieijmalmezonu. Savukārt Jelgavas Amatu vidusskolā, kurai ir veiksmīga sadarbība ar vairākām Francijas izglītības iestādēm, A.Ruajē-Gunēna iepazinās ar līdzšinējiem īstenotajiem apmaiņas projektiem. Jāpiebilst, ka Amatu vidusskolas audzēkņi un pedagogi vairākkārt uzkrājuši pieredzi tieši Francijā.

 

LLU vēstnieci uzņēma Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss. Viņš viesus iepazīstināja ar LLU studiju piedāvājumu un īstenotajiem pētniecības virzieniem. Tikšanās laikā vēstniece interesējās par zinātnieku sadarbību meža un pārtikas nozarē, īpaši akcentējot ilgtspējīgas attīstības principus dažādās nozarēs. Tā kā 2022. gada janvārī Francija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts, ilgtspēja un klimata pārmaiņas būs viena no politikas prioritātēm. Tika pārrunātas arī iespējas sadarboties dažādu pasākumu īstenošanā, kas veicinātu izpratni par franču valodu un kultūru.

 

LLU izveidojusies sadarbība ar Burbonu karaliskās dinastijas institūtu Francijā, un Jelgavas pilī izvietotas divas piemiņas plāksnes Francijas karalim Luijam XVIII un priesterim Anrī Eseksam Edžvortam de Firmonam. Tās vizītes laikā apskatīja arī Francijas vēstniece.

 

Tāpat A.Ruajē-Gunēna un viņas komanda apmeklēja Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torni un Karameļu darbnīcu.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē