17 °C, 2.5 m/s, 64.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSmilšu skulptūru parks uz laiku nav pieejams
Smilšu skulptūru parks uz laiku nav pieejams
01/10/2021

Šodien, 1. oktobrī, vasaras sezonu noslēdzis smilšu skulptūru parks Pasta salā, kas apmeklētājus uzņēma no 19. jūnija. Nākamnedēļ parks tiks sakārtots un izvērtēts smilšu skulptūru stāvoklis. Ja skulptūras tiks nolemts saglabāt, turpmāk tās varēs apskatīt bez maksas.

Iestādē “Kultūra” norāda, ka, tāpat kā pagājušajā gadā, skulptūras tiks saglabātas tik ilgi, cik tas būs iespējams. Jāpiebilst, ka lielākā smilšu skulptūra, kurā attēlots Jelgavas lielais ģerbonis, Pasta salā saglabājusies jau no 2020. gada vasaras, vien šogad tā nedaudz atjaunota.

 

Smilšu skulptūru parks Pasta salā šovasar apmeklētājiem tika atvērts 19. jūnijā, un līdz 1. oktobrim tas apskatīts 30  655  reizes.  Jūnijā – 6736, jūlijā – 11 406, augustā – 9319, bet septembrī – 3204 reizes.

   

Jāpiebilst, ka smilšu skulptūras Jelgavā skatāmas jau piecpadsmito gadu. Jubilejas gadam izvēlēta tēma “Latvieši pasaulē – no idejas līdz leģendai”, skulptūrās attēlojot pasaules leģendas un to saistību ar mūsu valsti. Arī šogad smilšu parka mākslinieciskās koncepcijas autors un vadītājs ir viens no titulētākajiem tēlniekiem Kārlis Īle.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē