23.2 °C, 4.2 m/s, 52.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbība“AKG Thermotechnik Lettland” paplašina ražošanu un atklāj jaunu ražošanas līniju
“AKG Thermotechnik Lettland” paplašina ražošanu un atklāj jaunu ražošanas līniju
01/10/2021

SIA “AKG Thermotechnik Lettland” rūpnīcā atklāta jauna alumīnija profilu ražotne. Līdz ar tās izveidi uzņēmums ir pilnībā apguvis un izmanto savulaik iegādātās bijušās “AMO plant” ražotnes telpas.

Svinīgajā pasākumā piedalījās uzņēmuma vadība un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. SIA “AKG Thermotechnik Lettland” finanšu direktors Kaspars Mazapšs stāsta, ka aptuveni 80 metrus garās alumīnija profilu ražošanas līnijas atklāšana nozīmē tāda ražošanas procesa ieviešanu “AKG Latvija”, kāds līdz šim nebija nodrošināts nevienā citā “AKG” grupas uzņēmumā. Tas būtiski samazinās grupas uzņēmumu atkarību no materiālu piegādātājiem, kā arī palielinās galaprodukta – alumīnija radiatoru – ražošanas ātrumu un uzņēmuma pielāgošanās spēju pasūtījumu svārstībām. “Gadā paredzēts saražot ap 2000 tonnu alumīnija profilu un tādējādi ar alumīnija profiliem nodrošināt “AKG Latvija” un citas “AKG” grupas rūpnīcas Eiropā. Kopējās investīcijas alumīnija profilu ražotnē sasniedz aptuveni 12 miljonus eiro, un tās uzņēmuma 100 gadu pastāvēšanas vēsturē ir lielākās investīcijas, kas veiktas tikai vienas iekārtas iegādei. Jaunajā alumīnija profilu ražotnē sākotnēji būs apmēram 15 darbinieki un tiks ražoti apmēram 200 dažādas formas un izmēra alumīnija profilu veidi,” stāsta K.Mazapšs.

 

Šobrīd ražotnē vēl tiek testētas un iestatītas iekārtas, bet sērijveida produkcijas ražošana tiks uzsākta pēc iestatīšanas darbu pabeigšanas un nepieciešamo ražošanas atļauju saņemšanas.

 

 

Paralēli tam uzņēmums paplašina arī savu pamatdarbību, bijušajās “AMO plant” telpās izveidojot otru alumīnija radiatoru ražotni. Paredzēts, ka šis darbs tiks pabeigts līdz gada nogalei. “Tādējādi uzņēmumam “AKG Latvija” Jelgavā līdz gada beigām būs divas alumīnija radiatoru ražošanas rūpnīcas un viena alumīnija profilu ražotne. Tādēļ arvien aicinām darbā dažādu profesiju metālapstrādes darbiniekus gan alumīnija profilu, gan jaunajā radiatoru ražotnē,” uzsver K.Mazapšs.

 

 

Foto: no SIA “AKG Thermotechnik Lettland” arhīva

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē