12.6 °C, 1.2 m/s, 97.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētas seniorus sveic ar koncertu
Pilsētas seniorus sveic ar koncertu
01/10/2021

1. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā senioru diena. Jelgavas seniori šodien tikās pasākumā “Ar dziesmu par dzīvi” Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, lai baudītu jelgavnieku Eritas Karlsones un Ulda Timmas koncertu.

Šogad Starptautiskā senioru diena pasaulē tiek atzīmēta jau trīsdesmito reizi. Pilsētas seniorus svētkos sveica Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, senioriem novēlot labu veselību, kas ir pats būtiskākais, lai varētu paveikt visu to, ko ir iecerējuši. Tāpat viņš vēlēja katram nerimstošu dzīves sparu. Klātesošos uzrunāja arī Jelgavas Pensionāru biedrības vadītāja Janīna Onževa, vēlot veselību, spēku un izturību katram pilsētas senioram, kā arī mudināja tos, kuri vēl nav to izdarījuši, pievienoties Jelgavas Pensionāru biedrībai, aicinot darbdienās atnākt uz paaudžu dienas centru “Sadraudzība” Dobeles ielā 62a.  

 

Jāpiebilst, ka 1991. gadā ANO Ģenerālā asambleja 1. oktobri pasludināja par Starptautisko senioru (jeb veco ļaužu) dienu. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanas problēmām, veco ļaužu dzīves problēmām un grūtībām, vientulībai mūža nogalē. Tāpat šajā dienā tiek akcentēts vecākās paaudzes cilvēku devums valsts tautsaimniecības attīstībā un sabiedrībā kopumā. Savukārt Saeima grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” pieņēma 2009. gadā, 1. oktobri nosakot par Starptautisko veco ļaužu dienu. Ar 2014. gada grozījumiem tai dots nosaukums Starptautiskā senioru diena.

 

Pasākums Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notika, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē