22.5 °C, 3.8 m/s, 56.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbība“Barboleta” uzvar sociālās uzņēmējdarbības piču konkursā
“Barboleta” uzvar sociālās uzņēmējdarbības piču konkursā
04/10/2021

Jelgavas sociālais uzņēmums “Barboleta” ir uzvarējis skatītāju balsojumā tiešraidē sociālās uzņēmējdarbības piču jeb prezentāciju konkursa “Tam labam būs augt” finālā, iegūstot naudas balvu 2000 eiro apmērā biznesa izaugsmei.

Sociālais uzņēmums “Barboleta” ir radījis īpašu metodisko materiālu – spēli “Kas ar mani notiek?”, kas piemērota spēlēšanai klasē, pie speciālista, ģimenes vai draugu lokā. Uzņēmuma vadītāja Baiba Blomniece-Jurāne konkursā prezentēja šīs spēles ideju, kas palīdzētu salīdzinoši ātrā un vieglā veidā izprast un mazināt trauksmi un stresu – pēdējo divu gadu laikā ar šīm sajūtām bieži saskaras kā pieaugušie, tā bērni un jaunieši. Piedāvātā spēle palīdzēs bērniem un jauniešiem izprast stresa rašanās iemeslus un iemācīties jaunus uzvedības veidus, kā tikt ar to galā. Izstrādāto spēli speciālisti varēs izmantot savā darbā kā instrumentu, kas atvieglos viņu darbu, kā arī bērni to varēs izmantot mājās kopā ar vecākiem. Par konkursā iegūto naudas balvu sociālais uzņēmums paplašinās spēles tirāžu.

 

 

Savukārt, otru galveno balvu 2000 eiro apmērā žūrijas vērtējumā ieguva “Intelekta attīstības centrs”. Tas ir pirmais uzņēmums Baltijā, kas padara neirotreniņu apmācības pieejamas visiem, kurus interesē savu spēju attīstība, informē Līga Ivanova, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas Komunikācijas projektu vadītāja.

 

Konkursa “Tam labam būs augt” finālā savas sociālās uzņēmējdarbības idejas prezentēja 10 esošie un topošie sociālie uzņēmēji no dažādām Latvijas vietām. Kopumā konkursā tika saņemti vairāk nekā 60 sociālās uzņēmējdarbības ideju un projektu pieteikumi no visas Latvijas. Otrajai kārtai tālāk tika izvirzītas 26 spēcīgākās idejas un projekti, kuru autori piedalījās prezentācijas prasmju apmācībās, pēc kurām eksperti noteica 10 konkursa finālistus.

 

Konkursu jau otro gadu organizēja Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija sadarbībā ar “Luminor” banku ar mērķi veicināt jau esošu sociālo uzņēmumu un jaunu sociālās uzņēmējdarbības ideju attīstību, kā arī pastāstīt par šīm idejām visai Latvijai.

 

 

Foto: publicitātes

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē