15.8 °C, 2.3 m/s, 70.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaGada beigās slēgs tirdzniecības centru “Rosme”; ēku rekonstruēs
Gada beigās slēgs tirdzniecības centru “Rosme”; ēku rekonstruēs
05/10/2021

Šodien SIA “Jelgavas tirgus” vadība uz tikšanos aicināja tirdzniecības centra “Rosme” īrniekus, lai informētu par uzņēmuma lēmumu ar 31. decembri tirdzniecības centru slēgt. Lai tirgotāji varētu turpināt darbu, visiem esošajiem īrniekiem “Jelgavas tirgus” piedāvās citas nomas telpas. Tirdzniecības centrs tiks slēgts, jo ēku paredzēts rekonstruēt.

SIA “Jelgavas tirgus” direktors Andris Vaišļa informē, ka ēkā ilgstoši nav veikts kapitālais remonts un arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests savā pēdējā atzinumā norādījis, ka ēka nav aprīkota ar atbilstošu ugunsdzēsības iekārtu un hidrantiem, tādējādi tās tālāka ekspluatācija nav pieļaujama. “Pēdējo mēnešu laikā jau vienojāmies ar atsevišķiem īrniekiem par citu “Jelgavas tirgum” piederošu telpu nomu, lai pamazām atbrīvotu tirdzniecības centru,” skaidro A.Vaišļa.

 

 

Šobrīd no ēkas 900 kvadrātmetriem iznomāti vēl ir 250 kvadrātmetri, un tur atrodas 11 tirdzniecības vietas. Tās izmanto desmit juridiskas personas. “Katram no šiem īrniekiem piedāvājam citas telpas tirgus teritorijā, nepaaugstinot īres cenu. Divas tirdzniecības zāles varam ierīkot tirgus telpās gar Uzvaras ielu, kā arī bijušajā kafejnīcā, vēl ir iespēja nomāt kioskus preču tirgū. Kad īrnieki būs izvēlējušies sev piemērotākās telpas, tās attiecīgi aprīkosim,” skaidro A.Vaišļa.

 

Tā kā šobrīd teritorijā pie dzelzceļa stacijas tiek būvēts jaunais tirgus, nākotnē “Rosmes” ēkai, visticamāk, būs citas funkcijas. “Pirms rekonstruēt ēku, izvērtēsim tās potenciālo pielietojumu nākotnē, sagatavosim rekonstrukcijas projektu un ēku renovēsim,” tā A.Vaišļa.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē