15.8 °C, 2.3 m/s, 70.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAlunāna teātra “Kazanovas mētelis” cīnīsies par “Gada izrādes 2020” titulu
Alunāna teātra “Kazanovas mētelis” cīnīsies par “Gada izrādes 2020” titulu
05/10/2021

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris ar Lūcijas Ņefedovas režisēto izrādi “Kazanovas mētelis” 30. septembrī piedalījās Latvijas amatierteātru Zemgales reģiona skatē un iekļuva skates finālā, lai cīnītos par “Gada izrāde 2020” titulu. 

Kopumā reģionu skatēs no 13. jūlija līdz 30. septembrim žūrijas eksperti noskatījušies 36 izrādes klātienē, četras videoizrādes un noklausījušies vienu raidlugu, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Finālā iekļuvušas desmit izrādes, tostarp Ā.Alunāna Jelgavas teātra izrāde “Kazanovas mētelis”.

 

Komēdijas “Kazanovas mētelis” kolektīvs uz Latvijas amatierteātru skates “Gada izrāde 2020” finālu dosies no 22. līdz 24. oktobrim Smiltenē.

 

Jāpiebilst, ka šobrīd Ā.Alunāna Jelgavas teātra repertuārā ir deviņas aktīvas izrādes, kuras 2022. gada pirmajā ceturksnī papildinās vēl četras pirmizrādes.

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris dibināts 1959. gadā un aktīvi strādā līdz pat šai dienai. Teātris darbojas Jelgavas valstspilsētas iestādes “Kultūra” paspārnē Jelgavas kultūras namā. Pašlaik teātrī darbojas aktieru kolektīvs ap 40 personu sastāvā. Teātrī strādā trīs režisori un, sākot ar 2021. gada septembri, darbu ir atsākusi teātra mākslinieciskā padome.

 

Jāpiebilst, ka par “Gada izrādes” titulu sacentīsies arī Valkas pilsētas teātris, Ausekļa Limbažu teātris, Lapmežciema amatierteātris, Vārmes amatierteātris “Es un tu”, Jēkabpils Tautas teātris, Jaunatnes teātris “Inspire”, Tērvetes amatierteātris “Trīne”, Rīgas KTMC “Mazā ģilde” bērnu un jauniešu teātra studija “Vinnijs” un VEF Kultūras pils ansamblis “Rīgas pantonīma”.

 

 

Foto: Katrīna Kreile

 

Informācija: Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris